26. Aprīlis 2023 12:37
Jaunumi
Aktivizēts tirgus izpētes instruments iepirkumi.lv elektronisko iepirkumu sistēmā

Līdz ar elektronisko iepirkumu sistēmas (iepirkumi.lv EIS) modernizāciju, no 2023. gada 25. aprīļa pasūtītājiem pieejams jauns instruments tirgus izpētes veikšanai. Ar tirgus izpētes moduli pasūtītāji ērtā veidā var apzināt piedāvājumu tirgū; noskaidrot iespējamās izmaksas; izvēlēties piemērotāko preci, pakalpojumu vai būvdarbu veidu; izvēlēties atbilstošo iepirkumu procedūru.

Jaunie iepirkumu izsludināšanas risinājumi izstrādāti sadarbībā ar iepirkumu speciālistiem un ir balstīti uz pasūtītāju vajadzībām. Pirmie divi moduļi – pasūtījums un informatīvs paziņojums jau veiksmīgi tiek pielietoti praksē. Pasūtījuma modulis izmantojams vienkāršotas cenu aptaujas veikšanai, savukārt ar informatīva paziņojuma starpniecību iespējams informēt plašāku piegādātāju loku par jau publicētu iepirkumu.

Iepirkumi.lv EIS ietver būtiskas pasūtītāja ikdienas darbam nepieciešamās funkcijas. Sistēmā pieejamas savstarpējās saziņas iespējas, kas sekmē pasūtītāja un piegādātāja savstarpējo komunikāciju. Ir iespēja veidot precizējumus jautājumu un atbilžu sadaļā, kā arī darba optimizācijai izmantot pretendentu uzaicināšanas funkciju. Pasūtītāju ērtībām izveidota viegli konstruējama piedāvājumu iesniegšanas tiešsaistes tabula, kas atvieglo tehnisko un kvalifikācijas prasību formulēšanu, kā arī piedāvājumu apkopošanu un salīdzināšanu. Kā viens no būtiskākajiem publiskā sektora pasūtītāja ieguvumiem ir tirgus izpētes procesa protokols, kurā tiek atspoguļota strukturēta un caurskatāma iepirkuma norises gaita. Protokols izmantojams kā pierādījumu dokuments, kas piemērots Publisko iepirkumu likuma prasībām attiecībā uz apspriedēm ar piegādātājiem. Pasūtītājs izmantojot iepirkumi.lv EIS sistēmu var strādāt gan ar saviem esošajiem sadarbības partneriem, gan iegūt jaunus, perspektīvus piegādātājus. Iepirkumi.lv piegādātāju datu bāzē ir reģistrēti vairāk kā 15 000 uzņēmumi.

Drīzumā iepirkumi.lv EIS tiks iespējoti arī citi iepirkumu organizēšanas moduļi: atklāta cenu aptauja, slēgta cenu aptauja, atklāts iepirkums, slēgts iepirkums, izsole ar augšupejošu soli, izsole ar lejupejošu soli, piegādātāju kvalifikācijas sistēma. Iepirkumi.lv EIS var apmeklēt un izmēģināt jaunos iepirkumu izsludināšanas risinājumus darbībā ŠEIT.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties