30. Maijs 2023 16:02
Jaunumi
Senāts atstāj spēkā rīkojumu par atvaļināšanu no dienesta par noteiktā laikā neiesniegtu Covid-19 vakcinācijas vai pārslimošanas sertifikātu

Senāta Administratīvo lietu departaments 30. maijā atstāja negrozītu Administratīvās apgabaltiesa spriedumu, ar kuru noraidīts pieteicējas pieteikums par Militārās izlūkošanas un drošības dienesta rīkojuma atcelšanu. Ar minēto rīkojumu pieteicēja atvaļināta no dienesta 2021. gada 15. novembrī, jo dienestā nebija iesniegusi Covid-19 vakcinācijas vai pārslimošanas sertifikātu vai informējusi par vakcinācijas procesa uzsākšanu.

Izskatāmajā lietā bija izšķirams jautājums par to, vai un uz kāda tiesiskā pamata amatpersona var tikt atvaļināta no dienesta, ja tā atbilstoši Ministru kabineta 2021. gada 9. oktobra rīkojuma Nr. 720 „Par ārkārtējās situācijas izsludināšanu” 5.3. apakšpunktam līdz 2021. gada 15. novembrim darba devējam nav uzrādījusi Covid-19 vakcinācijas vai pārslimošanas sertifikātu.

Senāts spriedumā norāda – ņemot vērā lietā konstatētos faktiskos apstākļus, ka pieteicēja 2021. gada 15. novembrī dienestam nebija uzrādījusi vakcinācijas vai pārslimošanas sertifikātu, apgabaltiesa pamatoti secināja, ka pieteicēja neatbilda ieņemamajam amatam. Minētais attiecīgi bija pamats pieteicējas atvaļināšanai no dienesta saskaņā ar Valsts drošības iestāžu likuma 37. panta otrās daļas 5. punktu, kas paredz, ka amatpersonu atvaļina no dienesta, konstatējot tās neatbilstību noteiktajām prasībām valsts drošības iestādē. Tādējādi apgabaltiesa pareizi atzina, ka dienestam bija pamats atvaļināt pieteicēju no dienesta, pamatojoties uz minēto tiesību normu.

Lieta Nr. SKA-430/2023 (A420286321)

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties