9. Jūnijs 2023 11:00
Jaunumi
Latvijai jāattīsta dialogs ar ES Tiesu kopīgo vērtību aizsardzībai

Ceturtdien, 8. jūnijā, tieslietu ministre Inese Lībiņa-Egnere darba vizītē Luksemburgas Lielhercogistē apmeklēja Eiropas Savienības (ES) Tiesu, lai tiktos ar ES Tiesas prezidentu Kūnu Lenartu (Koen Lenaerts) un Latvijas pārstāvjiem ES Tiesā un pārrunātu turpmākos soļus ES pamatvērtību stiprināšanai.

Tieslietu ministre: “Latvijai ir būtiski attīstīt dialogu ar ES Tiesu, lai veidotu jaunus risinājumus, kopīgi aizstāvot ES vērtības – cilvēka cieņu un tiesiskumu. Latvija aktīvi iesaistās ES Tiesu lietās, it īpaši, lai stiprinātu ES rīcību Krievijai noteikto sankciju ievērošanā. Latvijas tiesu iniciētās lietas ES Tiesā skar visai ES būtiskus jautājumus un veido svarīgu judikatūru.”

Tieslietu ministres vizīte notika pēc ES Tiesas tiesneses Inetas Ziemeles iniciatīvas, lai attīstītu dialogu starp Tieslietu ministriju un ES Tiesu, ņemot vērā to, ka Tieslietu ministrija nodrošina Latvijas valdības pārstāvību ES Tiesas lietās. Ministre tikās ar ES Tiesas ģenerāladvokāti Lailu Medinu un ES Vispārējās tiesas tiesnešiem Ingu Reini un Pēteri Zilgalvi, ar kuriem tika pārrunāti aktuālie ES Tiesas spriedumi un to ietekme Latvijā.

Tikšanos laikā tika diskutēts par nepieciešamību uzlabot ES tiesību aktu terminoloģiju latviešu valodā, lai Latvijas iedzīvotājiem būtu iespēja precīzāk piemērot ES tiesības. Tāpat tika runāts par nepieciešamību attīstīt Latvijas pārstāvības kapacitāti ES Tiesā, lai spētu adekvāti reaģēt uz Latvijas interesēm svarīgām tiesu lietām, paužot Latvijas nostāju. 

Ministre savu vizīti Luksemburgas Lielhercogistē turpina ar dalību ES Tieslietu ministru Padomē 9. jūnijā.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties