14. Jūnijs 2023 16:45
Jaunumi
Saeima galīgajā lasījumā lems par kriminālsoda pastiprināšanu par slepkavības draudiem

Saeima ceturtdien, 15. jūnijā, galīgajā lasījumā lems par grozījumiem Krimināllikumā, lai nodrošinātu efektīvāku aizsardzību personām, kurām ir izteikti draudi nodarīt smagu miesas bojājumu vai noslepkavot, kā arī tiem cilvēkiem, kuru drošība ir apdraudēta ar vairākkārtēju vai ilgstošu izsekošanu, novērošanu, draudu izteikšanu un nevēlamu saziņu.

Tāpat galīgajā lasījumā plānots skatīt likumprojektu par administratīvās atbildības noteikšanu juridiskām personām saistībā ar sabiedriskās kārtības traucēšanu, tostarp publiskās izklaides vietās ar ļoti skaļu mūziku, kā, piemēram, bāros, kafejnīcās un naktsklubos.

Vēl galīgajā lasījumā darba kārtībā ir iedzīvotāju ienākuma nodokļa likuma grozījumi, kas paredz ar iedzīvotāju ienākuma nodokli neaplikt ārstniecības iestādes maksu par darbinieka studijām rezidentūrā.

Saeimā iesniegti vairāki jauni likumprojekti, un deputāti lems par to nodošanu izskatīšanai komisijās. Budžeta komisijai plānots nodot izmaiņas likumā, ka paredz valsts amatpersonas deklarācijā norādīt arī informāciju par radošo darbu, profesionālo un saimniecisko darbību, kā arī likumprojektu, kas paredz pasākumus, lai novērstu ar apdrošināšanu saistītu krāpšanu un efektīvāk aizsargātu satiksmes negadījumos cietušo personu tiesības.

Juridiskajai komisijai plānots nodot likumprojektu, kas paredz iespēju ikvienai personai vispārpieejamos datus par kadastra objektiem no Kadastra informācijas sistēmas saņemt bez maksas.

Darba kārtībā ir arī lēmuma projekts par kolektīvā iesnieguma par valsts valodas statusa nodrošināšanu tālāko virzību.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties