26. Jūnijs 2023 10:14
Jaunumi
Noslēdzies piektais Valsts vienotais jurista profesionālās kvalifikācijas eksāmens

Otrdien, 20. jūnijā, noslēdzās piektais Valsts vienotais jurista profesionālās kvalifikācijas eksāmens. Šim eksāmenam kopumā bija reģistrējušies 190 tiesību zinātnes studenti sešās Latvijas augstskolās – Biznesa augstskolā "Turība", Rīgas Stradiņa universitātē, Latvijas Universitātē, Daugavpils universitātē, Rēzeknes Tehnoloģiju akadēmijā un Baltijas Starptautiskajā akadēmijā.

Piektais Valsts vienotais jurista profesionālās kvalifikācijas eksāmens sākās 6. jūnijā. Studenti kārtoja piecas eksāmena daļas - starptautisko un Eiropas Savienības tiesību jomā (150 studenti); tiesību teorijas, tiesību filozofijas un Latvijas tiesību vēstures jomā (166 studenti); krimināltiesību un kriminālprocesa tiesību jomā (142 studenti); civiltiesību, civilprocesa tiesību un komerctiesību jomā (148 studenti) un šodien, 20. jūnijā, 157 studenti kārtoja pēdējo eksāmena daļu konstitucionālo tiesību, administratīvo tiesību un administratīvā procesa tiesību jomā..

Tieslietu ministrija nodrošina eksāmena komisijas darbību un administrē eksāmena norisi. Tāpat Tieslietu ministrija vērtē gadījumus un reaģē uz situācijām, kad eksāmena laikā notikuši ar eksāmena tehnisko nodrošinājumu e-vidē saistīti incidenti, kā arī veic apstākļu noskaidrošanu un pārbaudes, ja tiek saņemti signāli par eksāmena norises kārtībai neatbilstošu rīcību no eksāmena komisijas locekļu puses.

Šajā vasaras sesijā teju puse no studējošajiem eksāmenu kārtoja atkārtoti, bet 105 studenti eksāmenu kārtoja pirmo reizi. No 85 studentiem, kuriem jāpārkārto eksāmens, 27 studentiem bija  jāpārkārto tikai viena eksāmena joma, 23 studentiem divas jomas, bet 35 studentiem bija jāpārkārto viss eksāmens.

Eksāmena rezultātu paziņošana plānota līdz 6. jūlijam.

Nākamais valsts vienotais jurista profesionālās kvalifikācijas eksāmens notiks 2024. gada ziemā

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties