26. Jūnijs 2023 10:19
Jaunumi
Kriminālprocesa ietvaros Eiropas Prokuratūra veikusi kratīšanu 16 objektos, arestēta manta 6 miljonu eiro vērtībā

2023. gada 19. jūnijā Eiropas Prokuratūra (EPPO) sadarbībā ar Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroju un Valsts ieņēmuma dienesta Nodokļu un muitas policijas pārvaldi kāda kriminālprocesa ietvaros īstenoja kratīšanu sešpadsmit objektos un arestēja mantu 6 miljonu eiro vērtībā.

Kriminālprocess tika uzsākts 2021. gada 17. augustā par iespējamu izvairīšanos no nodokļu nomaksas lielā apmērā, nodarot zaudējumus valstij nenomaksāta pievienotās vērtības nodokļa veidā ne mazāk kā 14,9 miljonu eiro apmērā. Atbilstoši EPPO kompetencei kriminālprocess tika pārņemts tās lietvedībā.

Izmeklēšanā iegūtie pierādījumi ļauj uzskatīt, ka atbildīgās amatpersonas veica darbības, lai radītu šķietamību par realizētā projekta izmaksām. Kriminālprocesa materiāli norāda uz iespējamām noziedzīgām darbībām, kas vērstas uz atskaitāmā priekšnodokļa nepamatotu palielināšanu.

Lai nākotnē nodrošinātu iespējamo noziedzīgi iegūtas mantas konfiskāciju, kriminālprocesā uzlikts arests nekustamajiem īpašumiem, kuri, iespējams, tika iegādāti par noziedzīgi iegūtajiem līdzekļiem. Kopumā arestēti desmit nekustamie īpašumi ar kopējo vērtību vairāk nekā 6 miljoni eiro.

Prokuratūra norāda, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr viņas vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek konstatēta Kriminālprocesa likumā noteiktajā kārtībā.

Avots: https://www.eppo.europa.eu/en/news/latvia-eppo-carries-out-16-searches-probe-eu14-million-vat-fraud-eu6-million-seized

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties