4. Jūlijs 2023 14:10
Jaunumi
Nodokļu un muitas lietu prokuratūru turpinās vadīt Vineta Zvirbule

2023. gada 2. jūlijā Nodokļu un muitas lietu prokuratūras virsprokurores amatā uz otro amata termiņu iecelta Vineta Zvirbule.

Vinetas Zvirbules darba stāžs prokuratūrā ir vairāk nekā 26 gadi. No 1997. gada viņa faktiski ir strādājusi vienā prokuratūras struktūrvienībā – Finanšu un ekonomisko noziegumu izmeklēšanas prokuratūrā, kuras nosaukums ar 2021. gada 1. janvāri ir Nodokļu un muitas lietu prokuratūra. Konkrētajā struktūrvienībā V. Zvirbule bijusi gan prokurore, gan virsprokurora vietniece. Savukārt no 2018. gada 2. jūlija V. Zvirbule ir Nodokļu un muitas lietu prokuratūras virsprokurore.

2020. gadā virsprokurore V. Zvirbule saņēmusi Latvijas Republikas prokuratūras Atzinības rakstu.

Prokuroru atestācijas komisijā V. Zvirbules ilggadējo profesionālo pieredzi un līdzšinējo darbu augsti novērtēja Rīgas tiesas apgabala prokuratūras virsprokurors Armīns Meisters. “V. Zvirbule atbildīgi un kvalitatīvi organizē un vada struktūrvienībai doto uzdevumu izpildi,” norādīja A. Meisters.

Virsprokurore V. Zvirbule komisijas sēdē sniedza arī savu detalizētu redzējumu par izvirzītajām prioritātēm un plānoto pasākumu kopumu, kas vērsts uz efektīvāku un atklātāku sadarbību ar izmeklēšanas iestādi – Valsts ieņēmumu dienesta Nodokļu un muitas policijas pārvaldi, gan arī darba procesu izvērtēšanu un uzlabošanu viņas vadītajā struktūrvienībā, un uz prokuratūras kopējo stratēģisko mērķu sasniegšanu.

Saskaņā ar Prokuratūras likumu par rajona (pilsētas) prokuratūras virsprokuroru var iecelt personu, kurai ir ne mazāk kā piecus gadus ilgs darba stāžs prokurora vai tiesneša amatā.

Virsprokuroru amatā ieceļ ģenerālprokurors uz pieciem gadiem, ievērojot atestācijas komisijas atzinumu. Persona var būt par virsprokuroru vienā un tajā pašā prokuratūras struktūrvienībā ne vairāk kā divus termiņus pēc kārtas.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties