5. Jūlijs 2023 09:01
Jaunumi
Konkursā uz Konkurences padomes locekļa amatu dalību pieteikuši 20 pretendenti

Noslēgusies pieteikšanās atklātam konkursam uz Konkurences padomes locekļa amatu. Pieteikumi saņemti no 20 pretendentiem.

Amata konkurss, kas tika izsludināts 12. jūnijā, norisināsies trīs kārtās. Pirmās kārtas laikā konkursa komisija izvērtēs iesniegtos dokumentus un pretendentu atbilstību obligātajām prasībām.

Konkursa otrajā kārtā pretendenti konkursa komisijai skaidros savu motivāciju ieņemt šo amatu, atbildēs uz komisijas uzdotajiem jautājumiem un izklāstīs savu redzējumu par Konkurences padomes galvenajiem nākotnes izaicinājumiem, ieskatu svarīgākajās prioritātēs un priekšlikumiem to īstenošanai.

Savukārt atlases procesa trešajā kārtā tiks novērtētas tādas vadības kompetences kā stratēģiskais redzējums, orientācija uz rezultātu sasniegšanu, spēja pieņemt lēmumus un uzņemties atbildību, pārmaiņu vadīšana, attiecību veidošana un uzturēšana.

Konkursa noslēgumā visaugstāko novērtējumu guvušais pretendents tiks virzīts Ministru kabineta apstiprinājumam.

Pretendentu vērtēšanas komisiju vada Valsts kancelejas direktors Jānis Citskovskis, tās sastāvā ir Latvijas Pašvaldību savienības padomniece uzņēmējdarbības jautājumos Andra Feldmane, Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras valdes loceklis Jānis Lielpēteris, Ekonomikas ministrijas valsts sekretāra vietniece ārējo ekonomisko sakaru jautājumos Zaiga Liepiņa un Ekonomikas ministrijas valsts sekretārs Edmunds Valantis. Tāpat par pretendentu novērtēšanas procesa novērotāju uzaicināts Kaspars Gorkšs – Latvijas Darba devēju konfederācijas ģenerāldirektors.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties