5. Jūlijs 2023 14:41
Jaunumi
Augstākās tiesas priekšsēdētājs pieņem četrpadsmit advokātu zvērestu
Foto no Augstākas tiesas arhīva

Augstākās tiesas priekšsēdētājs Aigars Strupišs 5. jūlijā pieņēma četrpadsmit Latvijas Zvērinātu advokātu padomē uzņemto advokātu zvērestu.

Zvērinātu advokātu rindas papildina Laura Baumane, Jānis Gavars, Nikolajs Jefimovs, Jānis Kāršenieks, Anete Marhele, Inta Masaļska, Kārlis Orleāns, Renāte Riekstiņa, Jānis Sarāns-Reneslācis, Daira Sergejeva, Artūrs Ševčuks, Anastasija Udota, Normunds Vaiteiks un Zanda Zaļuma.

Sveicot klātesošos ar pievienošanos zvērinātu advokātu saimei, Augstākās tiesas priekšsēdētājs norādīja, ka katrai no tiesu sistēmai piederīgajām profesijām ir savas funkcijas. Tomēr uzticība valstij un lojalitāte pret likumu ir tas, kas vieno visus – tiesas, zvērinātus advokātus, prokurorus, notārus, tiesu izpildītājus. Aigars Strupišs jaunajiem advokātiem novēlēja auglīgu darbu, veiksmīgu sadarbību ar tiesām un prokuroriem, aicinot viņus vienmēr ielūkoties zvēresta tekstā un paanalizēt to gadījumos, kad nav skaidrs, kā rīkoties konkrētā situācijā. Atbilde radīsies, jo atbilde jau ir ietverta pašā zvērestā.

Lai kļūtu par zvērinātu advokātu, persona, kurai ir atbilstoša izglītība un darba stāžs, kārto advokātu eksāmenu. Pēc eksāmena nokārtošanas, ja Zvērinātu advokātu padome nav saņēmusi ziņas, ka pretendenta uzņemšanai ir Advokatūras likumā noteiktie šķēršļi, pretendentu uzņem zvērinātu advokātu skaitā. Saskaņā ar Advokatūras likumu Augstākās tiesas priekšsēdētājs pieņem jaunuzņemto zvērināto advokātu zvērestu.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties