25. Jūlijs 2023 15:27
Jaunumi
LV portāla e-konsultācijas – iedzīvotāju pieprasīts palīgs likumu izpratnei

LV portālā (lvportals.lv) ikvienam ir iespēja bez maksas iesniegt sev interesējošu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un saņemt publisku atbildi. 24. jūlijā ir iesniegts jau 30 000. e-konsultācijas jautājums. Laika gaitā ir uzkrājies unikāls jautājumu un atbilžu krājums par dažādām dzīves situācijām. Ar kampaņu #AtbildeLikumā LV portāls aicina Latvijas iedzīvotājus aktīvāk izmantot iespēju zināt par savām tiesībām.

Katru dienu LV portālam, ko veido oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis", tiek iesūtīti līdz pat desmit jautājumi, kuros lietotāji vēlas uzzināt savas tiesības un pienākumus, kas noteikti tiesību aktos, kā arī lūdz tiesisku padomu problēmsituāciju risinājumiem.

E-konsultācijas ir populārs LV portāla pakalpojums. Tas ir viens no daudziem satura segmentiem, ko ikdienā veido un nodrošina LV portāla redakcija. Tādēļ e-konsultāciju jautājumu iesniegšana ir limitēta – LV portāls katru mēnesi sagatavo atbildes uz 250 iesniegtiem jautājumiem. Pēc norādītā limita sasniegšanas jautājumu iesūtīšanas iespēja tiek atjaunota nākamā kalendārā mēneša pirmajā datumā.

E-konsultāciju atbildes tiek sistematizētas pa tēmām, līdz ar to lietotājiem ir ērtāk lietot šo satura kanālu.

“Orientēties likumu mežā un saprast regulējuma nianses nebūt nav vienkārši un ne vienmēr, lai tās noskaidrotu, ir jādodas pie jurista. Šo gadu laikā e-konsultācijas ir iemantojušas iedzīvotāju atzinību kā ērta un noderīga attālinātās saziņas forma, lai noskaidrotu tiesisku risinājumu savai situācijai. Sagatavojot atbildes uz iesniegtajiem jautājumiem, mēs ticam, ka veicinām iedzīvotāju tiesībpratību un aicinām ikvienu LV portālā iegriezties biežāk: lasīt skaidrojumus, intervijas u.c. redakcijas veidotas noderīgas publikācijas,” par kanālu "E-konsultācijas" un portāla iespējām norāda LV portāla direktore Zaida Kalniņa.

E-konsultāciju populārākās tēmas

LV portāls ir izcēlis tās tēmas, par kurām lietotāji uzdod visvairāk jautājumus. Vispopulārākā tēma ir "Darba tiesības", par tām sniegta 4661 atbilde. Iedzīvotāji aktīvi interesējas arī par tādām tēmām kā "Tieslietas" (3693), "Līgumi un dokumenti" (3636), "Nodokļi" (2884), "Īpašumtiesības" (2765), kā arī daudzām citām.

Tā kā atbilžu sniegšana prasa specifiskas zināšanas, LV portāla redaktori sadarbojas ar valsts institūcijām, profesionālajām organizācijām un citu kompetentu institūciju pārstāvjiem.

Lietotājs pirms jautājuma iesniegšanas tiek laipni aicināts pārliecināties, vai līdzīga satura jautājums nav uzdots un atbildēts iepriekš. E-konsultāciju arhīvs ir pieejams šeit.

#AtbildeLikumā

Šī gada augustā LV portāls sociālo mediju kontos vairāku nedēļu garumā saviem sekotājiem un lasītājiem piedāvās informatīvu kampaņu par kanālu "E-konsultācijas", kuras laikā skaidros noderīgas iespējas, kā to ērtāk izmantot.

"Latvijas Vēstnesis" ir valsts, pilsoniskās un tiesiskās informācijas platforma — vestnesis.lv, likumi.lv, lvportals.lv, žurnāls "Jurista Vārds" / juristavards.lv

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties