9. Augusts 2023 14:23
Jaunumi
E-lietas portālā sabiedrībai pieejami anonimizēti prokuratūras nolēmumi

Portālā www.elieta.lv jebkuram tā lietotājam ir iespēja iepazīties ar anonimizētajiem prokuroru gala nolēmumiem kriminālprocesos, kas pieņemti, sākot ar 2023. gada 1. janvāri.

“Nolēmumu publicēšana ir būtisks solis, lai veicinātu cilvēku informētību par prokuroru pieņemtajiem lēmumiem, to motivāciju un apsūdzētajiem piemērotajiem sodiem. Nolēmumu pieejamība uzlabos prokuratūras darba caurspīdīgumu un efektivitāti kriminālprocesa īstenošanā, kā arī radīs iespēju sabiedrībai vērtēt konkrētās lietas būtību,” uzsver Ģenerālprokuratūras Darbības kontroles un starptautiskā sadarbības departamenta Prokuratūras funkciju īstenošanas koordinācijas nodaļas virsprokurors Alēns Mickevičs.

Lai nepārkāptu fizisko personu datu un likumos noteiktās citas informācijas aizsardzības prasības, nolēmumi tiek anonimizēti.

Prokuratūras nolēmumus e-lietas portāla sadaļā “Pakalpojumi” var atrast, izvēloties pakalpojumu “Anonimizētie nolēmumi” un tā paplašināto atlases kritēriju ievades laukā “Institūcija” izvēloties norādi “Prokuratūra”.

Nolēmuma meklēšanu atvieglo tas, ka var meklēt gan pēc prokuratūras struktūrvienības nosaukuma, gan kāda atslēgas vārda, gan arī pēc konkrētā Krimināllikuma panta vai pat lietas numura.

Gadījumā, ja meklētais nolēmums, kas pieņemts, sākot ar 2023. gada 1. janvāri, sistēmā netiek atrasts, aicinām sazināties ar attiecīgo prokuratūras struktūrvienību.

E-lietas portāls ir tiešsaistes e-pakalpojumu portāls, kurā pieejama informācija un lietas materiāli pirmstiesas, tiesvedības un nolēmumu izpildes procesos gan iesaistītajām personām, gan anonimizētā veidā visai sabiedrībai.

Programmas galvenais uzdevums ir padarīt administratīvo procesu, civilprocesu, izmeklēšanas procesu, kriminālprocesu un administratīvo pārkāpumu procesu ātrāku, lētāku, efektīvāku, caurskatāmāku, drošāku, taču neaizmirstot par personu datu aizsardzības principu ievērošanu elektroniskajā vidē.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties