15. Augusts 2023 16:08
Jaunumi
Augstāko tiesu pieredzes apmaiņā apmeklē jaunie juristi no Vācijas
Foto no Augstākas tiesas arhīva

15. augustā Augstāko tiesu apmeklēja juristi no Vācijas, kas šobrīd praktizējas Bādenes-Virtembergas reģiona tiesās kā tiesnešu palīgi un savas studiju programmas ietvaros ir ieradušies Latvijā pieredzes apmaiņas vizītē.

Augstākajā tiesā viesus uzņēma Civillietu departamenta zinātniski analītiskais padomnieks Reinis Odiņš. Tikšanās laikā Reinis Odiņš kolēģiem pastāstīja par Latvijas tiesu sistēmas struktūru, sniedzot detalizētāku informāciju par Augstāko tiesu, tās darbību, departamentu un administrācijas darbu un uzdevumiem, pievēršoties arī senatoru atbalsta personāla struktūrai. Viesi tika iepazīstināti ar tiesu informācijas sistēmu, tiesas nolēmumu pieejamību un Senāta judikatūras atziņu meklēšanas un pielietošanas iespējām.

Ārzemju kolēģus sevišķi interesēja jurista kvalifikācijas ieguve, tiesneša karjeras attīstības ceļš Latvijā, kā arī izglītība, zināšanas un pieredze, kas nepieciešama, lai kļūtu par tiesnesi katrā tiesu instancē. Tika apskatīti arī tādi jautājumi kā vēsturiskās judikatūras ietekme civillietās un komerctiesību attīstība Latvijā.

Vizītes noslēgumā jaunie juristi izstaigāja Tiesu pils telpas un viesojās tiesas muzejā, gūstot ieskatu Augstākās tiesas vēsturē.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties