16. Augusts 2023 14:22
Jaunumi
Augstākā tiesa skolotājiem prezentēs mācību materiālus par tiesu

Lai iepazīstinātu ar tiesas sagatavotajiem mācību materiāliem un aicinātu tos izmantot skolās, Augstākās tiesa pirmdien, 21. augustā, uz semināru aicinājusi sociālo zinību skolotājus un klašu audzinātājus.

Augstākā tiesa ir izveidojusi trīs īsas animācijas filmiņas "Kāpēc ir vajadzīga tiesa?", "Lietu veidi tiesā" un "Tiesnesis", kurās sākumskolas un pamatskolas vecuma skolēni var iepazīt un izprast tiesu sistēmu.

Katrai video tēmai ir izstrādātas darba lapas skolēniem un metodiskie komentāri skolotājiem.

Seminārā Augstākās tiesas senatore Veronika Krūmiņa un zinātniskās padomnieces Kristīne Zemīte un Inga Bērtaite-Pudāne, kā arī izglītības uzņēmuma "Lielvārds" mācību līdzekļu autore Madara Lāce iepazīstinās ar mācību materiāliem, sniegs ieteikumus un atbildēs uz skolotāju jautājumiem par to izmantošanu.

Skolotājiem būs arī iespēja apmeklēt Augstākās tiesas muzeju un doties eksursijā pa Tiesu pili.

Semināram pieteikušies gandrīs 200 skolotāji no visas Latvijas.

Tiesiskas un demokrātiskas valsts priekšnoteikums ir tiesiski izglītota sabiedrība, un pamati tam liekami jau skolas gados. Tādēļ Augstākā tiesa jau daudzus gadus sadarbojas ar Latvijas skolām – senatori vada tiesību zinību stundas skolēniem gan Augstākajā tiesā, gan skolās, uzņem skolēnus projektu nedēļās, Ēnu dienās, ekskursijās utt. Lai informāciju par tiesām un tiesneša amatu padarītu kvalitatīvāku un skolēniem vieglāk saprotamu, Augstākā tiesa izstrādāja animācijas filmas un mācību materiālus.

Video:

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties