18. Augusts 2023 14:33
Jaunumi
Noslēgta trīspusējā vienošanās par E-lietas 2. posma īstenošanu

Šomēnes noslēgta trīspusējā Eiropas Savienības Atveseļošanas un noturības mehānisma projekta “E-lietas programma – izmeklēšanas un tiesvedības procesu pilnveide – 2. posms”  īstenošanas vienošanās starp Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministriju, Tieslietu ministriju un Tiesu administrāciju.

E-lietas 2. posma ietvaros Tiesu administrācija sadarbībā ar partneriem turpinās attīstīt E-lietas koplietošanas risinājumu platformu un Tiesu informatīvo sistēmu, Ieslodzīto informācijas sistēmu, Probācijas klientu uzskaites sistēmu, nodrošinot TIS integrāciju ar Valsts kompensācijas reģistru un Valsts nodrošinātas juridiskās palīdzības reģistru.

Tiesu administrācija turpina pilnveidot esošos pakalpojumus un plāno jaunu pakalpojumu izveidi, piemēram, maksāšanas paziņojumu un ar tiesvedības gaitu saistīto izdevumu apmaksu, dažādu e-veidlapu ieviešanu, izveidot videokonferenču pieteikšanas sistēmu un vienotu krimināllietu mantu un dokumentu reģistru.

Papildu informācija:

E-lieta ir viena no digitālās transformācijas iniciatīvām, kura vairākos posmos paredz pakāpenisku pāreju uz elektronisku izmeklēšanas, tiesvedības un nolēmumu izpildes procesu.

E-lietas ieviešana ir Tieslietu ministrijas prioritārais projekts Eiropas Savienības Atveseļošanas fonda plānā. Atveseļošanas fonda plāns ir jauna Eiropas Komisijas centralizēti pārvaldīta budžeta programma, kas izveidota papildus 2021.–2027. gada plānošanas perioda Eiropas Savienības daudzgadu budžetam. Tā mērķis ir – atbalstīt reformas un investīcijas, kas saistītas ar pāreju uz zaļo un digitālo ekonomiku, kā arī mazināt krīzes radīto sociālo un ekonomisko ietekmi.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties