30. Augusts 2023 09:10
Jaunumi
Paplašina tiesībaizsardzības iestāžu amatpersonu loku studijām Iekšējās drošības akadēmijā

29. augustā Ministru kabinets pieņēma jaunus MK noteikumus, kas nosaka kārtību , kādā tiesībaizsardzības iestāžu amatpersonas tiek nosūtītas izglītības iegūšanai, kā arī mācību izdevumu segšanas un atmaksāšanas kārtību.

Ministru kabineta noteikumu izdošanas galvenais mērķis ir tiesībaizsardzības iestāžu amatpersonu, kuras var tikt nosūtītas dienesta pienākumu izpildei nepieciešamās izglītības ieguvei, loka paplašināšana, ņemot vērā apstiprinātās konsorcija “Iekšējās drošības akadēmija” (IDA) augstākās izglītības programmas.

Noteikumos, salīdzinot ar iepriekš noteikto kārtību, ir paplašināts to tiesībaizsardzības iestāžu amatpersonu loks (Valsts ieņēmumu dienesta ierēdnis, prokuratūrā nodarbinātā amatpersona, Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja amatpersona), kuras var tikt nosūtītas dienesta pienākumu izpildei nepieciešamās izglītības ieguvei, ņemot vērā apstiprinātās IDA augstākās izglītības programmas.

Noteikumos ir teikts, ka izdevumus, kas saistīti ar izglītības iegūšanu, sedz no valsts budžeta līdzekļiem, ja saskaņā ar noteikumu projektā noteikto izglītība tiek iegūta Iekšlietu ministrijas sistēmas iestāžu (Valsts policija, Valsts robežsardze un Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests) padotībā esošā koledžā (turpmāk – koledža), Ieslodzījuma vietu pārvaldes Mācību centrā (turpmāk – mācību centrs), konsorcija IDA studiju programmās, ko īsteno Latvijas Universitāte un Rīgas Stradiņa universitāte, vai arī citā noteikumu projektā minētajā izglītības iestādēs attiecīgi pilna vai nepilna laika studijās, klātienē vai neklātienē.

Tāpat noteikumi paredz kārtību par tiesībaizsardzības iestāžu amatpersonu nosūtīšanu izglītības iegūšanai, kā arī iekļauti nosacījumi par līgumu slēgšanu ar tiesībaizsardzības iestāžu amatpersonām par izglītības ieguvi un amata pienākumu pildīšanu.

Ja tiesībaizsardzības iestādes amatpersona pēc arodizglītības vai profesionālās tālākizglītības programmas apguves būs nodienējusi Iekšlietu ministrijas sistēmas iestādē vai Ieslodzījuma vietu pārvaldē divus gadus vai pārējos noteikumu projektā minētajos gadījumos piecus gadus, tad amatpersonai mācību izdevumi nebūs jāatmaksā.

IDA ir vairāku institūciju (Iekšlietu ministrija, Valsts policijas koledža, Rīgas Stradiņa universitāte un Latvijas Universitāte) veidota apvienība kopēja mērķa sasniegšanai, - apvienojot resursus, sagatavot augsti kvalificētus speciālistus darbam Latvijas tiesībaizsardzības iestādēs.

Tas ir augstskolu sadarbības formāts, koplietojot trīs iestāžu resursus un akadēmisko personālu, bet neveidojot jaunu juridisko personu – augstskolu.

Studiju process tiks īstenots gan Latvijas Universitātē, gan Rīgas Stradiņa universitātē, gan arī Valsts policijas koledžā, kopīgi izmantojot visu minēto partneru studiju infrastruktūru un iesaistot augstākās izglītības iestāžu akadēmiskā personāla resursus.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties