4. Septembris 2023 15:37
Jaunumi
Nīderlandes Tiesu sistēmas mācību centra eksperti dalās pieredzē ar projekta “Tieslietu akadēmija” pārstāvjiem

4. septembrī pieredzes apmaiņas vizītē ieradās Nīderlandes Tiesu sistēmas mācību centra eksperti, lai pārrunātu Latvijas projekta “Tieslietu akadēmija” programmu izstrādes jautājumus un mācību metodoloģiju.

Vizītes laikā pārrunāts tiesnešu un prokuroru atlases process pēc sākotnējās mācību programmas un iespējas, kā pielāgot mācības katra tiesneša un prokurora vajadzībām, aizgūstot Nīderlandes Tiesu sistēmas mācības centra labo praksi.  

Nīderlandes un Latvijas pārstāvji apsprieda pasniedzēju atlases jautājumus un kritērijus, kas būtu jāņem vērā atlases procesā. Tāpat tika runāts arī par mentora lomu mācību procesā un profesionālo supervīziju nozīmi.

Tikšanās laikā uzrunu teica Nīderlandes vēstniece Latvijā Klaudija Magdalena Njo Pītersa: “Nīderlandes vēstniecība ļoti priecājas par iespēju piedalīties šīs vizītes organizēšanā, uz Latviju atvedot Nīderlandes ekspertus. Vēstniecībai tiesiskums ir viens no svarīgākajiem darba pīlāriem, kā arī pamats demokrātijas stiprināšanai visā Eiropā.”

Pasākumā piedalījās arī vēstniecības pārstāves Līske de Kreigere un Ilze Ambrasa, Latvijas Tiesnešu mācību centra, Tiesu administrācijas, Tieslietu padomes un Latvijas Republikas prokuratūras pārstāvji. 

Tieslietu akadēmija ir Eiropas Savienības Atveseļošanas un noturības mehānisma plāna projekts.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties