11. Septembris 2023 12:45
Jaunumi
"Konstitucionālo tiesību" tulkojums angļu valodā – tagad arī drukātā izdevumā

Līdz šim nozīmīgākais latviešu valodā izdotais valststiesību izdevums "Konstitucionālās tiesības" ir triju autoru – Jāņa Plepa, Ilzes Plakanes un Edgara Pastara – kopdarbs, kas oficiālā izdevēja "Latvijas Vēstnesis" apgādā iznācis jau trīs reizes (2004, 2014, 2021). Tagad grāmata izdota arī angļu valodā!

2022. gadā par godu Satversmes simtgadei grāmatu "Konstitucionālās tiesības" iztulkoja angļu valodā, lai arī ārzemju lasītājiem dotu nepastarpinātu iespēju iepazīties ar Latvijas konstitucionālajām tiesībām un valsts iekārtas pamatiem.

Līdz šim tulkojums bija pieejams tikai elektroniskā formātā, taču 2023. gadā grāmata "Konstitucionālās tiesības" tulkojumā "Constitutional law" izdota arī drukas formātā, un no septembra ir iegādājama "Latvijas Vēstneša" Grāmatu apgāda interneta veikalā (juristavards.lv/veikals), kā arī grāmatnīcās.

Tulkojumam angļu valodā izmantots grāmatas "Konstitucionālās tiesības" jaunākais izdevums (2021), kas īsināts, lai lasītājiem piedāvātu informāciju tieši par Latvijas konstitucionālajām tiesībām un to piemērošanas praksi. Tulkojumu veikusi Ingūna Beķere, savukārt atsevišķu priekšvārdu īpaši šim digitālajam izdevumam rakstījis Mārtiņš Paparinskis.

"Latvijas Vēstnesis" internetveikalu izmanto preču un pakalpojumu tirdzniecībai, kā arī klientu informēšanai par aktuālajiem piedāvājumiem. Tajā var iegādāties:  

Turpat pieejama informācija par iespējām iegādāties reklāmas laukumus žurnālā "Jurista Vārds" un portālā juristavards.lv, kā arī izvietot darba sludinājumus.

"Latvijas Vēstnesis" ir valsts, pilsoniskās un tiesiskās informācijas platforma — vestnesis.lv, likumi.lv, lvportals.lv, žurnāls "Jurista Vārds" / juristavards.lv.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties