12. Septembris 2023 14:11
Jaunumi
Senāta Civillietu departamenta priekšsēdētājs tiekas ar Kurzemes apgabala tiesu tiesnešiem

11. septembrī Senāta Civillietu departamenta priekšsēdētājs Normunds Salenieks visas dienas garumā diskutēja ar Kurzemes rajona tiesas un Kurzemes apgabaltiesas civillietu tiesnešiem par aktualitātēm civillietu iztiesāšanā.

Īpaši atzīmējami tādi jautājumi kā dialoga formāts starp pirmās instances, apelācijas instances un kasācijas instances tiesu. Tika diskutēts, vai esošie formāti – Senāta departamenta senatoru kopsapulce un plēnums tiesu prakses vienādošanai – ir pietiekami, vai tomēr būtu jārosina veidot īpašu paātrinātas tiesvedības kārtību jau konkrētu lietu izskatīšanā.

Departamenta priekšsēdētājs iepazīstināja kolēģus ar lietu aprites gaitu Senāta departamentā, kādas jaunas procedūras ieviestas, lai paātrinātu lietu izskatīšanu, kādas vadlīnijas un rokasgrāmatas sagatavotas, kā tas tiek izmantots, pārbaudīts un pilnveidots.

Tika analizēts un diskutēts arī atsevišķu procesuālu lēmumu pārsūdzības institūts.

Atsevišķa sarunas daļa tika veltīta pierādījumu jautājumiem – gan teorijā, gan praksē, gan Senāta nolēmumu atziņās.

Sarunā piedalījās arī Judikatūras un zinātniski analītiskās nodaļas pārstāvji, runājot par Tieslietu padomes apstiprinātajām vadlīnijām spriedumu sagatavošanā civillietās, kā arī papildināja diskusiju ar ieskatu Eiropas Cilvēktiesību tiesas aktuālajā judikatūrā par pierādījumu jautājumiem civilprocesā.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties