14. Septembris 2023 17:35
Jaunumi
Izskatot pieteikumus par jaunatklātiem apstākļiem, Senāts atjauno divus kriminālprocesus, kas izbeigti sakarā ar apsūdzētās nāvi

Senāta Krimināllietu departaments 14. septembrī tiesas sēdē mutvārdu procesā izskatīja Daudznozaru specializētās prokuratūras prokurora Māra Garjāņa pieteikumus par divu kriminālprocesu atjaunošanu sakarā ar jaunatklātiem apstākļiem. Pieteikumi iesniegti, jo persona, pret kuru izbeigti kriminālprocesi sakarā ar tās nāvi, nav mirusi.

Minētā persona tikusi aizturēta jauna kriminālprocesa ietvaros, un, veicot izmeklēšanas darbības, konstatēts, ka personas pirkstu un delnu nospiedumi atbilst Biometrijas datu apstrādes sistēmas arhīvā esošiem datiem divos kriminālprocesos, kuri izbeigti sakarā ar personas nāvi.

Vienā kriminālprocesā persona apsūdzēta pēc Krimināllikuma 253.1panta trešās daļas par narkotisko un psihotropo vielu neatļautu glabāšanu realizācijas nolūkā personu grupā. Otrā kriminālprocesā persona apsūdzēta pēc Krimināllikuma 253.2panta pirmās daļas par narkotisko un psihotropo vielu neatļautu glabāšanu.

Senāts atcēla spēkā stājušos iepriekšējo instanču tiesas nolēmumus, atjaunoja kriminālprocesus un nodeva lietas jaunai izskatīšanai pirmās instances tiesā. Senāts personai, pret kuru kriminālprocess tika izbeigts, nepiemēroja drošības līdzekli, jo personai piemērots drošības līdzeklis – apcietinājums – citā kriminālprocesā. Motivēti Senāta nolēmumi būs pieejami 18. septembrī.

Lietas Nr. SKK-J-468/2023 (11089190715 ) un Nr. SKK-J-469/2023 (11519010515 ).

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties