20. Septembris 2023 14:18
Jaunumi
Tiesu administrācija starptautiskā darba grupā apmainās pieredzē par daudzvalodu Eiropas tiesu iestāžu izsoļu platformu

Tiesu administrācijas pārstāvji Grieķijā piedalījās Eiropas Komisijas līdzfinansētā projekta “LEILA – ceļā uz daudzvalodu Eiropas tiesu iestāžu izsoļu platformu” darba grupā, lai ar pārējiem projekta partneriem apmainītos pieredzē par projekta īstenošanu, kā arī uzzinātu vērtīgus ieteikumus no projekta izstrādes un testēšanas komandām.

Māris Kumerdanks, Tiesu administrācijas Informācijas sistēmu attīstības nodaļas vadītājs: “Projekta mērķis ir sniegt sabiedrībai un uzņēmējiem iespēju bez starpniekiem viegli iegūt informāciju par tiesas nolēmumu izpildes izsolēm vienā vai vairākās dalībvalstīs, izmantojot unikālu daudzvalodu izmēģinājuma tīmekļa portālu. Šī portāla mērķis ir izveidot “vienas pieturas aģentūru” Eiropas tirgum, kas veidota ar vienkāršu un intuitīvu lietotāja saskarni jeb interfeisu, paplašinot valstu robežas un ļaujot lietotājiem salīdzināt meklēšanas rezultātus dažādās valodās.”

Projekta īstenošanai plānots izmantot e-CODEX platformu. Daudzvalodu tīmekļa portāls tiks integrēts ar partnervalstu nacionālajām informācijas sistēmām, lai pilnībā automatizētā veidā iegūtu datus par tiesu nolēmumu izpildes izsolēm. Plānots izveidot arī iespēju manuāli augšupielādēt un atjaunināt informāciju, ja šādas informācijas sistēmas valsts līmenī vēl nepastāv.

Projekts palielinās tiesas izsoļu konkurētspēju un efektivitāti, palielinot pārdošanas apjomus un vērtību, vienlaikus paplašinot lietotāju bāzi un potenciālo dalībnieku skaitu, tādējādi panākot ātrāku pārdošanas procesa noslēgumu. Nākotnes perspektīvā projekts varētu dot iespēju turpināt attīstīt korelāciju no citām dalībvalstīm, lai palielinātu kopējo procesa efektivitāti. Tas būs arī pamats visas Eiropas daudzvalodu platformas tiešsaistes izsolēm.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties