21. Septembris 2023 09:16
Jaunumi
Ukrainas Augstākās tiesas administratīvo lietu tiesneši pieredzes apmaiņā Augstākajā tiesā
Foto no Augstākas tiesas arhīva

Trešdien, 20. septembrī, Augstāko tiesu apmeklēja Ukrainas Augstākās tiesas administratīvo lietu tiesneši Miroslava Bilaka (Myroslava Bilak) un Natālija Kovaļenko (Natalia Kovalenko), kā arī tiesas tulks Artjoms Nikolajenko (Artem Nikolaienko). Viesi šādu iespēju izmantoja, lai uzzinātu Latvijas pieredzi administratīvo lietu izskatīšanā kasācijas instancē un dažādu procesuālu jautājumu risināšanā ikdienas darbā.

Augstākajā tiesā delegācija tikās ar Administratīvo lietu departamenta priekšsēdētāju Veroniku Krūmiņu un senatoru Jāni Plepu, kas Ukrainas kolēģiem sniedza informāciju par Augstāko tiesu un Administratīvo lietu departamenta darbu. Tiesnešus īpaši interesēja jautājums par filtriem kasācijas tiesvedības ierosināšanai, pilotlietām, kas veicina ātrāku lietu izskatīšanu, kā arī Augstākās tiesas dialogs ar zemāku instanču tiesām. Tiesneši izskaidroja lietu izskatīšanas īpatnības un darba organizāciju Administratīvo lietu departamentā, kā arī sniedza ieskatu departamenta pieredzē starptautisko tiesību un Eiropas Savienības tiesību normu piemērošanā un sadarbībā ar Eiropas Savienības tiesu.

Viesošanās laikā Ukrainas kolēģi guva ieskatu arī Augstākās tiesas sadarbībā ar skolām, jo šodien notika šoruden pirmā tiesību zinību stunda Rīgas 69.vidusskolas 9.klašu skolēniem, kuru vadīja Administratīvo lietu departamenta priekšsēdētāja Veronika Krūmiņa.

Viesi izstaigāja arī vēsturisko Tiesu pili, tiesas muzejā iepazīstot Augstākās tiesas vēsturi.

21. septembrī Ukrainas delegācija piedalīsies starptautiskā konferencē “Tiesu varas loma Eiropas Cilvēktiesību tiesas spriedumu izpildē”, ko organizē Satversmes tiesa un Augstākā tiesa.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties