25. Septembris 2023 16:33
Jaunumi
Disciplinārtiesā ievēl senatoru Normundu Salenieku
Foto no Augstākās tiesas arhīva

Par Disciplinārtiesas locekli Augstākās tiesas plēnums pirmdien, 25.septembrī, ievēlēja Senāta Civillietu departamenta priekšsēdētāju senatoru Normundu Salenieku. Par viņu balsoja 26 no 27 klātesošajiem senatoriem.

Izvirzot Normundu Salenieku šim pienākumam, Civillietu departaments norādījis, ka departamenta priekšsēdētājam piemīt tam nepieciešamās profesionālās prasmes un personiskās īpašības. Proti, ilgstoša darba pieredze tiesneša amatā visu instanču tiesās, turklāt Senātā ne tikai Civillietu, bet arī Administratīvo lietu departamentā, ieinteresētība un izpratne par tiesu sistēmu kopumā, plašs tiesu sistēmas un tiesneša darba redzējums. Uzsvērta arī Normunda Salenieka agrāk iegūtā pieredze, strādājot Disciplinārtiesā 2010.–2011. gadā un Tiesnešu ētikas komisijā 2016.–2020. gadā. Kā personiskās īpašības, kas noderīgas šim amatam, kolēģi norādījuši augsto atbildības sajūtu, spēju iedziļināties, izprast un meklēt taisnīgus risinājumus, spēju sadarboties un rast kompromisus, vienlaikus aizstāvot savu viedokli, nosvērtību un atvērtību jaunajam.

Senators, kas pildīs Disciplinārtiesas locekļa pienākumus, bija jāpārvēl, jo Civillietu departamenta senatorei Inārai Gardai beidzās piecu gadu pilnvaru termiņš Disciplinārtiesas locekļa amatā.

Plēnumam bija jāpārvēl arī Disciplinārtiesas priekšsēdētājs, jo līdz šim to vadīja senatore Ināra Garda. Taču, ņemot vērā, ka plēnumā nepiedalījās trīs no sešiem Disciplinārtiesas locekļiem un nebija iespējams uzklausīt viņu domas par priekšsēdētāja amatu, plēnums nolēma atlikt šī jautājuma lemšanu un sasaukt tam jaunu plēnuma sēdi.

Disciplinārtiesas sastāvā ir seši senatori – divi no Senāta Civillietu departamenta, divi no Krimināllietu departamenta un divi no Administratīvo lietu departamenta. Disciplinārtiesas locekļus plēnums ievēl uz piecu gadu termiņu.

Disciplinārtiesas priekšsēdētāju uz pieciem gadiem apstiprina Augstākās tiesas plēnums no Disciplinārtiesas locekļu vidus.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties