6. Oktobris 2023 16:04
Jaunumi
Paplašinātas “Augstākās Tiesas Biļetena” izmantošanas iespējas

Lai sistematizētu un padarītu lietotājiem ērtāk izmantojamu “Augstākās Tiesas Biļetenā” publicēto informāciju, izveidota atsevišķa žurnāla vietne Augstākās tiesas mājaslapā. Tajā ievietoti visi 26 kopš 2010. gada izdotie biļeteni, un tajos publicētā informācija sistematizēta pēc rubrikām, autoru katalogā un atslēgvārdu katalogā.

Arī līdz šim “Augstākās Tiesas Biļetens” bija pieejams Augstākās tiesas mājaslapā, bet katrs numurs bija atsevišķs lejuplādējams dokuments pdf formātā. Jaunā versija saglabā šo iespēju – skatīt katra Biļetena numura elektronisko versiju kā atsevišķu dokumentu. Taču tagad skatāms arī katra numura saturs, sadalīts pa rubrikām un apakšrubrikām, un katrs raksts atverams HTML jeb teksta versijā, kas dod iespēju ērtāk tekstu kopēt un tas pieejamāks meklētājos.

Taču lielākais jauninājums ir visu biļetenu rakstu sistematizācija kopīgā datubāzē, kas dod iespēju atlasīt visos numuros publicētos rakstus pēc rubrikām un apakšrubrikām.

Tāpat visu numuru raksti atlasāmi pēc autoriem. Biļetena Autoru katalogā jau šobrīd ir 223 autori!

Sadarbībā ar Judikatūras un zinātniski analītisko nodaļu izveidots arī Atslēgvārdu katalogs, kurā šobrīd ietverti 383 vārdi. Tas ļaus atlasīt visos biļetenos publicētos rakstus pēc konkrēti interesējošām tēmām.

Trīspadsmit gados kopš “Augstākās Tiesas Biļetena” izdošanas atjaunošanas (iepriekš šāds izdevums bija izdots no 1958. līdz 1993. gadam) tas izveidojies par vērā ņemamu juridiskās domas virzītāju ar senatoru un tiesas darbinieku publikācijām un priekšlasījumiem. Biļetens ir arī vieta, kur saglabāti Augstākās tiesas organizēto konferenču un diskusiju, kā arī Latvijas tiesnešu konferenču materiāli un cita Augstākās tiesas un Tieslietu padomes informācija. Arvien biežākas ir atsauces uz “Augstākās Tiesas Biļetenu” tiesībzinātnieku, tiesnešu un citu juristu, kā arī studentu publikācijās un priekšlasījumos.

Biļetena drukātā tirāža ir 300 eksemplāri, un tā bez maksas tiek nosūtīta bibliotēkām, augstskolu juridiskajām fakultātēm, tiesām un citām tiesu sistēmas institūcijām. Savukārt ikvienam interesentam Biļetens bez maksas pieejams elektroniskā versijā, tagad – ar plašākām iespējām.

Biļetena vietne Augstākās tiesas mājaslapā

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties