9. Oktobris 2023 12:43
Jaunumi
Tieslietu ministre: izciešot sodu sabiedrībā, notiesātie saglabā darbu un ģimeni

Tieslietu ministre Inese Lībiņa-Egnere piektdien, 6. oktobrī, piedalījās svinīgajā pasākumā, kas rīkots par godu Valsts probācijas dienesta divdesmitgadei Latvijā. Pateicoties Valsts probācijas dienesta darbiniekiem par ieinteresētību savā darbā, ministre uzsvēra, ka probācijas dienesta profesionalitāte ir ļāvusi sabiedrībā izciešamajiem sodiem Latvijā kļūt par efektīvu un nozīmīgu elementu sabiedrības drošībai, vienlaikus ļaujot cilvēkiem, kas pārkāpuši likumu, saglabāt darbu un ciešas saites ar ģimeni.

“Probācijas dienesta efektīvā darbība šajos gados ir ļāvusi cilvēkiem pārtraukt izdarīt pārkāpumus un kļūt par labākiem sabiedrības locekļiem. Cilvēks netiek izolēts, bet paliek sabiedrībā ar tiesībām un pienākumiem piedalīties visos tās procesos, un ir pilnvērtīgs sabiedrības loceklis. Šādu sodu izpilde valstij ilgtermiņā ir daudz izdevīgāka, ļaujot gan ietaupīt finansējumu valsts budžetā, gan arī veicinot vēlāku resocializāciju, tiek saglabāts mūsu cilvēkkapitāls,” norāda tieslietu ministre.

Uzsverot nepieciešamību šodienas hibrīdkara apstākļos stiprināt sabiedrības drošību daudz mērķtiecīgāk, Inese Lībiņa-Egnere atgādināja: “Kolēģiem Tieslietu ministrijā esmu uzdevusi izvērtēt kriminālsodu politiku un sniegt priekšlikumus par nepieciešamajiem grozījumiem tiesību aktos un izmaiņām to piemērošanā, skarot nodarījumus gan pret valsti un valsts drošību, gan pret personas dzīvību, veselību, neaizskaramību, brīvību, godu un cieņu. Ir svarīgi, ka kriminālsodu reforma iet mērķtiecīgi roku rokā ar cilvēku, kas pārkāpuši likumu, resocializāciju, lai valsts ieslodzījumu vietas netiktu pārpildītas ar notiesātajiem, sevišķi jauniešiem, kas varbūt jaunības maksimālismā ir veikuši kādus pārkāpumus, bet viņi sodus varētu izciest sabiedrībā.”

Noslēgumā tieslietu ministre Valsts probācijas dienesta kolēģiem novēlēja palikt tik pat aktīviem un klātesošiem jautājumos, kas skar resocializāciju un sabiedrības drošību: “Profesionalitāte, aktīva klātbūtne un patiesa ieinteresētība ir tas, kas padara vērtīgu ikvienu no mums, un tas ir pamatīgi bruģēts ceļš drošai, saticīgai, gudrai un iekļaujošai Latvijai!”

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties