10. Oktobris 2023 10:51
Jaunumi
Senāta Krimināllietu departamenta pārstāvji tiekas ar Vidzemes tiesnešiem

Piektdien, 6. oktobrī, Senāta Krimināllietu departamenta priekšsēdētāja Anita Poļakova, senatore Irīna Jansone un zinātniski analītiskie padomnieki Nora Zvejniece, Oskars Kulmanis un Aleksandra Azeva devās uz Valmieru, lai diskutētu ar Vidzemes tiesnešiem par aktuālajiem tiesību jautājumiem.

Departamenta pārstāvji sarunas laikā iepazīstināja klātesošos ar aktuālajām Senāta atziņām saistībā ar Krimināllikuma 218. panta piemērošanu, skatot lietas par izvairīšanos no nodokļu un tiem pielīdzināto maksājumu nomaksas, un par iespēju apelācijas instances tiesai iztiesāt krimināllietas rakstveida procesā saskaņā ar Covid-19 infekcijas izplatības pārvaldības likumu.

Turklāt tika apspriesti vairāki jautājumi saistībā ar soda noteikšanu (brīvības atņemšana, naudas sods, atbildību pastiprinošie apstākļi) un ar medicīniskā rakstura piespiedu līdzekļu piemērošanu un atcelšanu.

Diskusijā ar Vidzemes tiesnešiem tika aktualizēti arī zemāku instanču tiesu nolēmumu atcelšanas un grozīšanas iemesli.

Šī bija ceturtā Krimināllietu departamenta pārstāvju vizīte apgabaltiesās šogad – šādas tikšanās jau notika Kurzemes, Zemgales un Latgales apgabaltiesā.

 

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties