13. Oktobris 2023 10:39
Jaunumi
Augstākās tiesas Administrācijas pārstāvji iepazīstas ar Slovēnijas Augstākās tiesas darba organizēšanas pieredzi

Augstākās tiesas Administrācijas pārstāvji šonedēļ apmeklēja Slovēnijas Augstāko tiesu, lai apmainītos pieredzē tiesu darba organizācijā dažādās jomās – komunikācijā, personālvadībā, IT atbalsta nodrošināšanā, dokumentu pārvaldībā, projektu vadībā.

Slovēnijas Augstākās tiesas priekšsēdētājs Miodrags Džordževičs, uzrunājot Latvijas delegāciju, uzsvēra, ka tikšanās, kurās tiekas nevis tiesneši, bet savstarpēji pieredzē dalās speciālisti, kas nodrošina tiesnešu un tiesas darbu, ir ļoti nozīmīgas. Speciālistiem ir iespēja runāt par jautājumiem, kas tiesu darbā ir specifiski, tādēļ kolēģu pieredze ir īpaši noderīga.

Atšķirībā no Latvijas, kur Augstākajai tiesai ir sava administrācija, bet pirmo un apelācijas instanču tiesu darbu nodrošina Tiesu administrācija, Slovēnijā Augstākā tiesa administrē visu tiesu darbu. Tādēļ kolēģu stāstījums aptvēra visu Slovēnijas tiesu sistēmu.

Slovēnijas Augstākā tiesa pirms pāris gadiem saņēma Eiropas Padomes Justīcijas kristāla svaru balvu (Crystal Scales of Justice Prize) par projektu “IQ Justice”, kura mērķis bija uzlabot nolēmumu kvalitāti, organizējot tiesas darbinieku kompetenci paaugstinošas mācības, kā arī veicināt sabiedrības uzticēšanos tiesai, uzsākot sabiedrības izglītošanas kampaņu. Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītājs Jaša Vrabecs dalījās pieredzē par šīs kampaņas metodēm – informatīvajiem bukletiem un videomateriāliem ar tiesu procesu skaidrojumu dažādām auditorijām.

Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītājs iepazīstināja arī ar tiesas klientu aptauju organizēšanu, lai noskaidrotu apmierinātību ar tiesu darbu. Tāpat kā Latvijā, tiesas klientu vērtējums ir augstāks nekā sabiedrības viedoklis kopumā.

Analīzes un pētniecības sektora pārstāve Agata Cevca dalījās pieredzē par tiesu prakses pieejamību sabiedrībai, savukārt tiesas organizatoriskais sekretārs Rado Brezovars un Informātikas centra direktors Bojans Muršecs iepazīstināja ar tiesas informācijas sistēmām un to izmantošanu tiesnešu darba efektivizēšanā.

Vizītes noslēgumā Latvijas delegācija apmeklēja Centrālo tiesu bibliotēku, kurā glabājas plaša vēsturisko grāmatu kolekcija.

Augstākās tiesas delegācijā bija Administrācijas projektu vadītāja Zane Mičule, Informācijas tehnoloģiju nodaļas vadītājs Pāvels Veļeckis, Personāla nodaļas vadītāja Gunita Auziņa, Komunikācijas nodaļas vadītāja Rasma Zvejniece, starptautiskās sadarbības speciāliste Iveta Jaudzema un Kancelejas vadītāja Elīna Majore.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties