13. Oktobris 2023 10:42
Jaunumi
Latvijā EK projekta “ Atrast advokātu” ietvaros viesojas Bulgārijas Tieslietu ministrijas pārstāvji

2023. gada 11. un 12. oktobrī Latvijā  EK projekta “ Atrast advokātu” ietvaros viesojas Bulgārijas Tieslietu ministrijas pārstāvji.

11. oktobrī Tiesu administrācijā norisinājās EK projekta “Atrast advokātu” konsorcija sanāksme, kuras laikā projekta partneri pārrunāja pašreizējo projekta statusu un galvenos izaicinājumus, ar kuriem saskaras abas valstis projekta ieviešanas gaitā.

Vizītes laikā Latvijas Zvērinātu advokātu kolēģijas pārstāve Zane Ruka prezentēja mājaslapā www.advokatura.lv izveidoto juridiskās palīdzības sniedzēja meklēšanas funkciju, kurā iespējams atrast visu Latvijā praktizējošo zvērinātu advokātu kontaktinformāciju. Papildus abu valstu pārstāvji apmainījās ar informāciju par nepieciešamo izglītību un kvalifikāciju, lai kļūtu par zvērinātu advokātu.

Tāpat vizītes ietvaros viesi tika iepazīstināti ar projektu “Tieslietu akadēmija”, kas paredz līdz 2025. gadam izveidot vienotu tiesnešu, tiesu darbinieku, prokuroru, prokuroru palīgu un izmeklētāju kvalifikācijas pilnveides mācību centru, ar Latvijas sasniegumiem elektronizētu tiesvedības procedūru attīstīšanā un ieviestajiem IT risinājumiem un tehnisko nodrošinājumu tiesās. Savukārt Tieslietu ministrijas Projektu departamenta pārstāvji sniedza ieskatu starptautisko projektu īstenošanā un uzraudzībā no Tieslietu ministrijas perspektīvas.

12. oktobrī Bulgārijas Tieslietu ministrijas delegācija viesosies Zemgales rajona tiesā Tukumā, lai klātienē iepazītos ar tiesas darbu un dažādiem organizatoriskiem jautājumiem.

Projekta “Atrast advokātu” galvenais mērķis ir veicināt Eiropas e-tiesiskuma stratēģijas un rīcības plāna 2019.-2023. gadam uzstādījumu īstenošanu, kas atbalsta Eiropas e‑tiesiskuma portāla e-pakalpojumu pieejamības nodrošināšanu visām ES dalībvalstīm, lai izveidotu efektīvāku tiesu sistēmu un atvieglotu pilsoņu piekļuvi tiesai, izmantojot digitālos līdzekļus.

Projekta apakšmērķis ir atbilstošajā informāciju sistēmā ieviest rīku "Atrast advokātu", kas sekmētu pārrobežu sadarbību tiesvedības procesā.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties