13. Oktobris 2023 10:47
Jaunumi
Stājušies spēkā MK noteikumi par tiesiskās aizsardzības procesa uzraugošās personas darbības un atlīdzības noteikšanas principiem

Ar grozījumiem Maksātnespējas likumā Ministru kabinetam deleģēts noteikt tiesiskās aizsardzības procesa uzraugošās personas darbības un atlīdzības noteikšanas principus. Attiecīgi Maksātnespējas kontroles dienests sadarbībā ar Tieslietu ministriju izstrādāja Ministru kabineta noteikumus par tiesiskās aizsardzības procesa uzraugošās personas darbības un atlīdzības noteikšanas principiem (Noteikumi), kas stājās spēkā š.g. 13. oktobrī.

Noteikumu izstrādes pamatojums arī izriet no Direktīvas par pārstrukturēšanu un maksātnespēju 27. panta, kas paredz dalībvalstīm ieviest atbilstošus uzraugošo personu pārraudzības un regulatīvus mehānismus. Attiecīgi Noteikumu mērķis ir nodrošināt, ka uzraugošās personas savus pienākumus veic likumīgi, efektīvi un ievērojot visu iesaistīto personu interešu aizsardzību.

Uzraugošās personas tiesību un pienākumu apjomu regulē Maksātnespējas likums. Savukārt uzraugošās personas neatkarības, objektivitātes, konfidencialitātes un ētikas prasības ir noteiktas Maksātnespējas likumā noteiktās disciplinārlietu komisijas izstrādātajā un pieņemtajā uzraugošo personu un maksātnespējas procesa administratoru profesionālās ētikas kodeksāNoteikumi papildina esošo normatīvo regulējumu klāstu, nosakot ietvaru, kādā uzraugošā personas īsteno Maksātnespējas likumā noteiktos pienākumus un tiesības un sasniedz savas darbības mērķi.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties