20. Oktobris 2023 11:00
Jaunumi
Augstākās tiesas zinātniski analītiskie padomnieki apmeklē Saeimas Juridisko biroju
Foto no Augstākas tiesas arhīva

Trešdien, 18.oktobrī, notika Augstākās tiesas zinātniski analītisko padomnieku sanāksme, lai apspriestu aktuālos jautājumus padomnieku darbā.

Padomnieki devās vizītē uz Saeimas Juridisko biroju. Pēc nelielas ekskursijas pa Saeimas ēku padomnieki piedalījās sarunā ar Saeimas Juridiskā biroja pārstāvjiem, lai labāk iepazītu biroja darbu un tā nozīmi likumdošanas procesā, noskaidrotu, kā praksē notiek biroja sadarbība ar dažādām iestādēm, kā arī uzzinātu par iespēju iegūt plašāku informāciju par likumdošanas procesa vēsturi.

Zinātniski analītisko padomnieku sanāksmes otrā daļa noritēja pašu mājās – Augstākajā tiesā. Padomnieki apsprieda sadarbību ar citām likumdošanas procesā iesaistītajām iestādēm un šādas sadarbības robežas. Pārrunāti arī šīgada komandējumi un mācības, aktualizējot turpmāk nepieciešamo.  Padomnieki apsprieda arī vairākus Augstākās tiesas projektus un padomnieku iesaisti to realizēšanā.

Visu Augstākās tiesas zinātniski analītisko padomnieku tikšanās, lai apspriestu aktuālos jautājumus padomnieku darbā, ir kļuvusi jau par regulāru praksi. Šoreiz sanāksmi bija organizējis Senāta Krimināllietu departaments.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties