23. Oktobris 2023 10:45
Jaunumi
Ar finālspēli Senāta zālē studenti noslēdz tiesas procesa izspēli krimināltiesībās
Foto no Augstākas tiesas arhīva

Pēc divu gadu pārtraukuma pie tiesību zinātnes studējošajiem atgriezusies profesora Paula Minca tiesas procesa izspēle krimināltiesībās. Izspēle notiek jau desmito reizi un šogad tajā piedalījās trīs komandas no Latvijas Universitātes un divas komandas no Rīgas Stradiņa universitātes.

Sestdien, 21. oktobrī, komandas visas dienas garumā pierādīja savas prasmes un zināšanas mutvārdu procesā. No rīta izspēles priekšsacīkstes divās kārtās norisinājās Latvijas Universitātē, pusfināli Rīgas apgabaltiesā, un fināls notiek Augstākās tiesas Senāta zālē. Finālsacīkstēs iekļuva Latvijas Universitātes komanda “Cēloņsakarībiņa” un Rīgas Stradiņa universitātes komanda “Šaubu ēna”. Fināla tiesas sastāvā dalībnieku sniegumu vērtē Augstākās tiesas Krimināllietu departamenta senatores Inguna Radzeviča un Sandra Kaija, prokurori Māris Leja un Juris Juriss, zvērināts advokāts Jānis Rozenbergs, Saeimas deputāts Gunārs Kūtris un profesore Kristīna Strada-Rozenberga.

Profesora Paula Minca tiesas procesa izspēli krimināltiesībās organizē Latvijas Universitātes Juridiskās fakultātes Studentu pašpārvalde un Krimināltiesisko zinātņu katedra ar Augstākās tiesas un Rīgas apgabaltiesas organizatorisku atbalstu, kā arī ar ZAB "Rusanovs un partneri" un ZAB "Rode un partneri" finansiālu atbalstu.  

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties