25. Oktobris 2023 16:13
Jaunumi
Tiesnešu disciplinārkolēģijā atkārtoti ievēlēti senatori Valerijs Maksimovs un Līvija Slica

Latvijas tiesnešu neklātienes konferencē 24. oktobrī Tiesnešu disciplinārkolēģijā ievēlēts senators Valerijs Maksimovs no Augstākās tiesas Civillietu departamenta tiesnešu vidus un Līvija Slica no Administratīvo lietu departamenta tiesnešu vidus. Abi senatori Tiesnešu disciplinārkolēģijā ievēlēti atkārtoti.

Senatoriem ir liela tiesneša darba pieredze visu instanču tiesās. Valerijs Maksimovs tiesneša amatā ir kopš 1990. gada, Līvija Slica – kopš 1997. gada.

Valerijs Maksimovs uzskata – kamēr vien tiesu spriedīs cilvēki, cilvēciski iespējamas tiesnešu kļūdas, līdz ar to arī disciplinārlietas. Par savu uzdevumu, esot Tiesnešu disciplinārkolēģijā, viņš uzskata taisnīgi izvērtēt kolēģu disciplinārlietas.

Viena no senatores Līvijas Slicas specializācijām Senāta Administratīvo lietu departamentā ir valsts dienesta lietas, kuras ir arī par valsts dienesta darbinieku disciplinārlietām. Šī pieredze noderīga arī darbā Tiesnešu disciplinārkolēģijā. 

Tiesnešu disciplinārkolēģija ir tiesnešu pašpārvaldes institūcija, kas izskata lietas par visu instanču tiesnešu tiesnešu disciplinārajiem pārkāpumiem. Tās sastāvā ir 9 tiesneši: trīs no Augstākās tiesas senatoru vidus, trīs no apgabaltiesu tiesnešu un trīs rajona (pilsētas) tiesu tiesnešu vidus, ievērojot tiesnešu specializāciju.

Tiesnešu disciplinārkolēģijas locekļus ievēl uz četru gadu pilnvaru termiņu, atkārtotu termiņu ierobežojums nav noteikts.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties