25. Oktobris 2023 17:07
Jaunumi
Juridiskā komisija, apmeklējot Latvijas Republikas prokuratūru, spriež par tās darba efektivizēšanas iespējām

Saeimas Juridiskā komisija trešdien, 25. oktobrī, izbraukuma sēdē apmeklēja Latvijas Republikas prokuratūru, kur tikās ar ģenerālprokuroru Juri Stukānu un pārrunāja prokuratūras darba efektivizēšanas iespējas.

Sēdē tās dalībnieki kā vienu no būtiskākajiem kavēkļiem prokurora darbā akcentēja lielo lietu apjomu, kas ilgstoši atrodas tiesās, neskatot tās pēc būtības. Kā akcentēja prokuratūras pārstāvji, šobrīd tiesās atrodas aptuveni 600 lietas, kurām ir jānodrošina prokurora klātbūtne. Juridiskās komisijas priekšsēdētājs Andrejs Judins aicināja prokuratūras pārstāvjus apkopot informāciju par tiesu procesiem, kas virzās pārāk lēni, lai komisija ar tiem varētu iepazīties un meklēt iespējamos risinājumus likumdošanas ceļā.

Tāpat sēdē tika akcentēts arī kvalificētu izmeklētāju un operatīvo darbinieku trūkums Latvijā, iestāžu savstarpējā konkurence par šādiem speciālistiem, kā arī kaimiņvalsts Igaunijas pieredze kvalificētu darbinieku sagatavošanā.

J.Stukāns pateicās Juridiskajai komisijai par jau veiktajām likumdošanas izmaiņām prokurora darba uzlabošanā, kā arī ieguldījumu iepriekšējos gados prokuratūras pārejā uz jaunām, mūsdienīgām un darbam piemērotām telpām Aspazijas bulvārī 7. Prokuratūra šeit atrodas kopš 2021. gada.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties