1. Novembris 2023 14:04
Jaunumi
Paziņojumi "Latvijas Vēstnesī": 31 personai piešķirti Latvijas valsts augstākie apbalvojumi
Foto: Paula Čurkste / LETA

Ieskandinot valsts svētku un patriotu mēnesi, Ordeņu kapituls paziņojis, kam piešķirts Triju Zvaigžņu ordenis, Viestura ordenis un Atzinības krusts. Trīs jaunās publikācijas pieejamas oficiālā izdevuma "Latvijas Vēstnesis" (vestnesis.lv) 1. novembra laidienā Nr. 212.  

Ar augstākajiem Latvijas valsts apbalvojumiem apbalvoti cilvēki, kuru godprātīgais profesionālais un sabiedriskais darbs, aktīvā pilsoniskā stāja, pašaizliedzība, drosme un patriotisms stiprina mūsu Latviju un ir valsts augstākās atzinības vērts un godināms.  

Apbalvojamo vidū ir dažādu jomu pārstāvji – skolotāji un zinātnieki, kultūras darbinieki, Dziesmu un deju svētku tradīcijas stiprinātāji. Tie ir mediķi, Nacionālo bruņoto spēku karavīri un zemessargi, Valsts policijas amatpersonas un valsts robežsargi. Vēsturiskās atmiņas un kultūras mantojuma kopēji, sabiedriskie darbinieki. Tie ir arī nesavtīgi palīdzības sniedzēji Ukrainai, tās karavīriem un civiliedzīvotājiem. 

Valsts apbalvojumu saņēmēji 

Triju Zvaigžņu ordenis piešķirts 7 personām, Viestura ordenis – 12 personām un Atzinības krusts – 12 personām. Ordeņu kapitula paziņojumi "Latvijas Vēstnesī":

2004. gada 24. martā tika izsludināts Valsts apbalvojumu likums, kas nosaka Latvijas valsts apbalvojumu dibināšanas, piešķiršanas un nēsāšanas kārtību.  

Latvijas valsts vēsturiskie apbalvojumi 

  • Triju Zvaigžņu ordenis – visaugstākais valsts apbalvojums: nodibināts 1924. gadā par piemiņu Latvijas valsts tapšanai un atjaunots 1994. gadā. Tā devīze ir Per aspera ad astra  – Caur ērkšķiem uz zvaigznēm; 
  • Viestura ordenis  – nodibināts 1938. gadā senās patstāvīgās Latvijas varenības piemiņai un atjaunots ar Valsts apbalvojumu likumu 2004. gadā. Ordeņa devīze ir Confortamini et pugnate  – Esiet stipri un cīnieties;  
  • Atzinības krusts – nodibināts 1938. gadā senās patstāvīgās Latvijas varenības piemiņai un atjaunots ar Valsts apbalvojumu likumu 2004. gadā. Ordeņa devīze ir Pour les honnêtes gens  – Godaprāta ļaudīm.  

"Latvijas Vēstnesis" ir valsts, pilsoniskās un tiesiskās informācijas platforma — vestnesis.lv, likumi.lv, lvportals.lv, žurnāls "Jurista Vārds" / juristavards.lv. 

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties