9. Novembris 2023 13:10
Jaunumi
Ārvalstu topošie tiesneši gūst pieredzi Ekonomisko lietu tiesā

8. novembrī Ekonomisko lietu tiesu (ELT) apmeklēja četri ārvalstu topošie tiesneši un prokurori no Ungārijas, Nīderlandes, Rumānijas un Francijas, lai iepazītos ar ELT darbu, kā arī pieredzes apmaiņas nolūkā piedalītos tiesas sēdē.

Ņemot vērā, ka ELT tiesnesis Miks Čevers piedalās jauno tiesnešu un prokuroru apmaiņas programmā “Eiropas Tiesiskās apmācības tīkls”, sadarbībā ar Latvijas Tiesnešu mācību centru tika rīkota šī ārvalstu viesu “Ēnu diena tiesā”.

Pēc tiesas sēdes tiesneši Vija Kalniņa un Miks Čevers ar ārvalstu delegāciju pārrunāja notikušās sēdes saturu un atbildēja uz viesu interesējošiem jautājumiem – kādas lietas tiesā tiek saņemtas un iztiesātas, to apjoms un izskatīšanas ilgums. Viesiem patika Latvijas tiesnešu amata zīme, kas atšķirībā no viņu valstīm, kur tās esot nelielas, piesaista lielāku vērību. Ārvalstu delegācija izteica atzinību tiesnesei V.Kalniņai par profesionalitāti tiesas sēdes vadīšanas laikā. Jautājumā par tiesu un tiesnešu specializāciju, Nīderlandes pārstāvis norādīja, ka viņiem nav tādas tiesas, kas būtu līdzīga ELT, kā arī atšķirībā no ELT tiesnešiem, kas skata gan civillietas, gan krimināllietas, Nīderlandē tiesneši skata tikai civillietas vai tikai krimināllietas, līdzīgi kā tas ir pārējās Latvijas tiesās.

Mūsu tiesnešiem un ārvalstu viesiem, šī bija vērtīga pieredzes apmaiņa. 

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties