10. Novembris 2023 09:31
Jaunumi
Augstākās tiesas priekšsēdētājs piedalās ES Augstāko tiesu priekšsēdētāju tīkla Ģenerālajā asamblejā

Šonedēļ, 9. un 10. novembrī, Augstākās tiesas priekšsēdētājs Aigars Strupišs piedalās Eiropas Savienības Augstāko tiesu priekšsēdētāju tīkla pasākumos Vīnē – Ģenerālajā asamblejā, kolokvijā un sanāksmē kopā ar Eiropas Savienības Tiesu un Eiropas Cilvēktiesību tiesu.

Ģenerālā asamblejā dalībnieki izvērtēs ziņojumu par asociācijas aktivitātēm šajā gadā, finanšu pārskatu, pieņemtās rezolūcijas, izskatīs Serbijas Augstākās tiesas pieteikumu par uzņemšanu asociācijā, vēlēs asociācijas valdes locekļus un priekšsēdētāju.

Kolokvija tēma šogad ir par vienveidīgas tiesu prakses veidošanu Augstākajās tiesās. Tiks apspriesti atšķirīgie risinājumi un labā prakse dažādās valstīs.

Sanāksmē, kurā piedalīsies arī Eiropas Savienības Tiesas priekšsēdētājs Kūns Lēnarts un Eiropas Cilvēktiesību tiesas priekšsēdētāja Šifra O’Līrija, apskatīs tiesu dialogu pamattiesību jautājumos, kā arī mākslīgā intelekta ietekmi uz tiesu darbu un tiesu administrēšanu.

ES Augstāko tiesu priekšsēdētāju tīkla (Network of the Supreme Judical Courts of the European Union) mērķis ir veicināt nacionālo Augstāko tiesu priekšsēdētāju viedokļu un pieredzes apmaiņu par nacionālo tiesu praksi, augstāko tiesu darba organizāciju un funkcijām. Tīkls apvieno 34 valstu Augstāko tiesu prezidentus. Biedru kopsapulce jeb Ģenerālā asambleja sanāk reizi divos gados.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties