12. Decembris 2023 15:04
Jaunumi
Latvija sniegs atbalstu OECD darba grupas darbības nodrošināšanā

Otrdien, 12. decembrī, valdība atbalstīja Tieslietu ministrijas iniciatīvu veikt vienreizēju brīvprātīgo iemaksu OECD Kukuļošanas apkarošanas starptautiskajos biznesa darījumos darba grupas  (turpmāk – OECD WGB) budžetā 15 000 euro apmērā Tieslietu ministrijai piešķirto valsts budžeta līdzekļu ietvaros.

Šāda brīvprātīga iemaksas veikšana liecina par valsts ieinteresētību OECD WGB darbības atbalstīšanā un tās mērķu īstenošanā, proti, cīņā pret korupciju starptautiskajos biznesa darījumos.

OECD WGB ir atbildīga par OECD Konvencijas par ārvalstu amatpersonu kukuļošanas apkarošanu starptautiskajos biznesa darījumos izpildes uzraudzību, kā arī OECD WGB ir viens no augstāk vērtētajiem korupcijas apkarošanas forumiem. OECD WGD darbojas 44 dalībvalstis.

Norādāms, ka saskaņā ar OECD WGB veiktajiem izvērtējumiem un Latvijai izteiktajām rekomendācijām, Latvija ir pilnveidojusi un uzlabojusi kukuļošanas apkarošanu, kas norāda uz OECD WGB veiktā darba nozīmību. Turklāt paaugstinoties kukuļošanas apkarošanas efektivitātei pieaug arī konfiscēto noziedzīgi iegūtu līdzekļu apmērs, kas tiek ieskaitīts valsts budžetā. 

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties