21. Decembris 2023 09:11
Jaunumi
Senatori Ināru Gardu ievēl Tiesnešu kvalifikācijas kolēģijā

Latvijas tiesnešu neklātienes konferencē 20. decembrī Tiesnešu kvalifikācijas kolēģijā ievēlēta Senāta Civillietu departamenta senatore Ināra Garda.

Jauns pārstāvis no Augstākās tiesas Civillietu departamenta senatoru vidus bija jāvēl tādēļ, ka senators Aivars Keišs, kas darbojās šajā tiesnešu pašpārvaldes institūcijā, 31. decembrī beigs tiesneša darba gaitas.

Inārai Gardai ir bagāta tiesneša darba pieredze – viņa ir strādājusi gan rajona tiesā, gan apgabaltiesā, gan Augstākās tiesas tiesu palātā, bet kopš 2008. gada ir senatore Civillietu departamentā. Viņa bijusi rajona tiesas priekšsēdētāja un apgabaltiesas priekšsēdētāja vietniece. Senatore Garda pirmos astoņus gadus pēc Tieslietu padomes izveidošanas bija padomes locekle un Tieslietu padomes priekšsēdētāja vietniece, bijusi arī Disciplinārtiesas priekšsēdētāja.  

Tiesnešu kvalifikācijas kolēģija ir tiesnešu pašpārvaldes institūcija, kura veic tiesnešu profesionālās darbības novērtēšanu. Tās sastāvā ir 9 tiesneši – trīs Augstākās tiesas tiesneši (pa vienam no civillietu, krimināllietu un administratīvo lietu tiesnešiem), trīs no apgabaltiesām un trīs no rajonu (pilsētu) tiesām.

Tiesnešu kvalifikācijas kolēģijas locekļus ievēl uz četru gadu pilnvaru termiņu, atkārtotu termiņu ierobežojums nav noteikts.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties