27. Decembris 2023 15:53
Jaunumi
Senāts ierosina kasācijas tiesvedību Zolitūdes traģēdijas krimināllietā

Senāta Krimināllietu departaments 27. decembrī ierosināja kasācijas tiesvedību Zolitūdes traģēdijas krimināllietā. Senatoru kolēģija šādu lēmumu pieņēma, izvērtējot prokurora iesniegto kasācijas protestu, apsūdzētā un viņa aizstāvja kasācijas sūdzības, kā arī 30 cietušo vai viņu pārstāvju kasācijas sūdzības par Rīgas apgabaltiesas spriedumu. Lieta tiks izskatīta rakstveida procesā. Lietas izskatīšanas datums vēl nav noteikts.

Krimināllieta pirmās instances tiesā saņemta 2015. gada janvārī. Ar Rīgas pilsētas Pārdaugavas tiesas 2020. gada 18.februāra spriedumu krimināllietā par vainīgu atzīts viens no deviņiem apsūdzētajiem. Pirmās instances tiesa apsūdzētajam būvinženierim piesprieda sešu gadu cietumsodu. Tāpat tiesa nolēma no apsūdzētā piedzīt 5,5 miljonus euro morālā kaitējuma kompensāciju, kā arī noteikt aizliegumu piecus gadus strādāt savā profesijā. Ar Rīgas apgabaltiesas 2023. gada 24. janvāra spriedumu apsūdzētajam sods noteikts 5 gadu un 6 mēnešu brīvības atņemšana. Pārējā daļā spriedums atstāts negrozīts.

Senātā krimināllieta saņemta šī gada 20. septembrī. Lietā ir 137 sējumi. Lai izlemtu jautājumu, vai ir ierosināma kasācijas tiesvedība, Senāts iepazinās ar zemāku instanču tiesas nolēmumiem, iesniegto kasācijas protestu un kasācijas sūdzībām. Tāpat Senāts identificēja kasācijas kārtībā vērtējamos tiesību jautājumus. Lietas izskatīšanas laiks šobrīd nav noteikts, ņemot vērā nepieciešamību senatoru kolēģijas sastāvam iepazīties ar lietu, pilnvērtīgi sagatavoties lietas izskatīšanai, izpētīt un izdiskutēt lietā atbildāmos tiesību jautājumus, kā arī saistībā ar lietas ievērojamo apjomu.

Lieta Nr. SKK-540/2023; 11511002713

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties