2. Janvāris 2024 14:15
Jaunumi
Tiesai nosūtīta krimināllieta par publisku Krievijas Federācijas veikto noziegumu pret mieru un kara noziegumu Ukrainā slavināšanu un attaisnošanu

2023. gada 19. decembrī Rīgas Pārdaugavas prokuratūras prokurore tiesai nosūtīja krimināllietu, kurā pie kriminālatbildības saukta sieviete par to, ka publiski slavināja un attaisnoja Krievijas Federācijas veiktos noziegumus pret mieru un kara noziegumus Ukrainā, kā arī PSRS īstenotā genocīda, nozieguma pret cilvēci, nozieguma pret mieru un kara noziegumu izdarīšanu Latvijas Republikā.

2022. gada 24. februārī Krievijas Federācijas bruņotie spēki veica plaša mēroga iebrukumu Ukrainas teritorijā, pielietojot dažāda veida sauszemes, jūras un gaisa militāro tehniku, tai skaitā, veicot Ukrainas teritorijas bombardēšanu un apšaudi ar raķetēm, tādējādi vēršoties pret Ukrainas suverenitāti, teritoriālo integritāti un politisko neatkarību, kas ir pretrunā ANO Statūtu, kuriem Latvijas Republika pievienojusies 1991. gada 17. septembrī, 2. panta 4. punktam.

2022. gada 2. martā Starptautiskā Krimināltiesa sāka izmeklēšanu par kara noziegumiem Ukrainā, un ANO Ģenerālā asambleja pieņēma rezolūciju A/RES/ES-11/1, kurā nosodīja Krievijas Federācijas agresiju pret Ukrainu un norādīja uz ANO Statūtu pārkāpumiem.

Saskaņā ar apsūdzību sieviete no 2023. gada 7. marta līdz 2023. gada 15. jūnijam, nolūkā publiski paust savu atbalstu Krievijas Federācijai, savas dzīvesvietas logos, kas vērsti uz ielas pusi, lai slavināšanu un pausto atbalstu redzētu pēc iespējas vairāk personas, izvietoja paštaisītu Krievijas Federācijas karogu ar uzrakstu “Dievs sargā Latviju”, paštaisītu Krievijas Federācijas karogu bez uzraksta, kā arī paštaisītu Krievijas federācijas karogu ar uzrakstu “Путин мой друг” (tulkojums – Putins mans draugs). Kā arī izvietoja secīgi baltas, zilas un sarkanas krāsas līmlentes, attēlojot Krievijas Federācijas karogu, sarkanas krāsas apliecību uz kuras redzams Krievijas Federācijas ģerbonis un uzraksts “МВД России” (tulkojums – Krievijas Iekšlietu ministrija) un fotogrāfiju, kurā attēlotas četras sievietes un vienai no tām sarkanas krāsas kleita ar PSRS simboliku – sirpi un āmuru, kā arī fonā novietots auduma gabals, kurā secīgi attēlotas krāsas - balta, zila un sarkana, attēlojot Krievijas Federācijas karogu.

Apsūdzētā, apzinoties, ka Krievijas Federācija veic plaša mēroga iebrukumu Ukrainas teritorijā, publiski pauda atbalstu šīs agresora valsts pārvaldei, kā arī ar savām darbībām slavināja un attaisnoja šīs agresora valsts īstenotos noziegumus.

Apsūdzētā sieviete savu vainu viņai inkriminētajā noziedzīgā nodarījuma izdarīšanā neatzīst.

Lieta izskatīšanai nosūtīta Rīgas pilsētas tiesai.

Prokuratūra norāda, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr viņas vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek konstatēta Kriminālprocesa likumā noteiktajā kārtībā.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties