12. Janvāris 2024 10:26
Jaunumi
Tieslietu ministre, tiekoties ar ASV vēstnieku Latvijā, pārrunā savstarpējo sadarbību tiesiskuma stiprināšanā
Foto no Tieslietu ministrijas arhīva

Ceturtdien, 11. janvārī, tieslietu ministre Inese Lībiņa-Egnere tikās ar Amerikas Savienoto Valstu (ASV) vēstnieku Latvijā Kristoferu Robinsonu (Christopher Robinson), lai pārrunātu abu valstu sadarbību tieslietu jomā un tieslietu jomas prioritātes šajā gadā Latvijā.

Abas puses bija vienprātībā par to, ka korupcijas novēršanai un apkarošanai, it īpaši tiesu varā, ir jābūt galvenajai prioritātei, lai veicinātu sabiedrības uzticību valsts varai un tiesiskumam. Tāpat tikšanās laikā pārrunāti citi starptautiskās drošības jautājumi un sadarbības iespējas tiesiskuma stiprināšanas jomā.

Pārrunājot šī gada tieslietu jomas prioritātes Latvijā, I.Lībiņa-Egnere norādīja, ka Tieslietu ministrija turpinās darbu pie valsts drošības stiprināšanas jautājumiem un kriminālsodu reformas, kā arī pie bērnu tiesību aizsardzības sistēmas regulējuma pilnveides. Tieslietu ministre akcentēja, ka Tieslietu ministrija strādā pie bērnu izdarīto likumpārkāpumu prevencijas sistēmas reformas, stiprinot audzinoša rakstura piespiedu līdzekļu sistēmu, lai izveidotu tādus mehānismus, kas vērsti uz bērna audzināšanu un viņa uzvedības pozitīvu ietekmēšanu.

Sarunā ar vēstnieku tieslietu ministre I.Lībiņa-Egnere informēja ASV vēstnieku par paveikto Tieslietu akadēmijas izveides procesā, jo plānojas abu valstu sadarbība apmācības programmu veidošanā starptautisko jautājumu jomā tiesnešiem un prokuroriem. Tika pārrunāta veidi, kā izmantot ASV pieredzi kiberdrošības, finanšu noziegumu, sankciju apiešanas noziegumu izmeklēšanā un iztiesāšanā, lai paaugstinātu tiesu varas spējas ātri un kvalitatīvi iztiesāt lietas par šādiem noziedzīgiem nodarījumiem.

Tikšanās laikā ministre izteica pateicību par līdzšinējo ciešo sadarbību ar ASV vēstniecību, kā arī uzsvēra Latvijas nemainīgo solidaritāti ar Ukrainu. ASV vēstnieks izteica pateicību par ministres lielo ieguldījumu partnerības regulējuma izstrādē un pieņemšanā, kā arī Eiropas Padomes Konvencijas par vardarbības pret sievietēm un vardarbības ģimenē novēršanu un apkarošanu ratifikācijā. Ministre uzsvēra turpmākos darbus, kas valstij būs jāveic, lai iedzīvinātu un stiprinātu likumos paredzētās tiesības un pienākumus praktiski ikdienā.

Puses runāja par ES un Latvijas turpmākajiem plāniem, lai konfiscētu Krievijai piederošos īpašumus un to radīto peļņu novirzītu par labu Ukrainai.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties