16. Janvāris 2024 10:02
Jaunumi
Satversmes aizsardzības biroja darbinieki informē tiesnešus par valsts drošības jautājumiem

Lai iegūtu informāciju par aktuālo drošības situāciju valstī, Augstākās tiesas un Rīgas apgabaltiesas tiesneši šodien tikās ar Satversmes aizsardzības biroja darbiniekiem, kas ikdienā strādā ar šiem jautājumiem. Pēc Augstākās tiesas priekšsēdētāja Aigara Strupiša iniciatīvas šādas tikšanās notiks visiem Latvijas tiesnešiem.

Tie tiesneši, kas Augstākajā tiesā dod akceptu operatīvajām darbībām, ik gadu tiekas un aktuālāko informāciju uzzina no Valsts drošības dienesta speciālistiem. Taču, kā uzsver Augstākās tiesas priekšsēdētājs, ņemot vērā, ka situācija valstī kļūst aizvien nopietnāka un ar valsts drošības jautājumiem var saskarties ne tikai krimināllietās, bet arī civillietās un administratīvajās lietās, šie jautājumi ir aktuāli visiem tiesnešiem.

 “Ja paskatāmies, kāda bija cilvēku reakcija pirms diviem gadiem, kad sākās karš Ukrainā – bija milzīgs satraukums, visa uzmanība bija uz to, bet tagad cilvēki ir “atslābuši”. Kaut situācija mūsu drošības jomā nav uzlabojusies un pat kļūst vēl sliktāka hibrīduzbrukumu ietekmē. Diemžēl cilvēki pierod pie sliktām ziņām. Tādēļ tiesnešiem, kas ir konstitucionāla ranga amatpersonas un strādā valsts un sabiedrības labā, ir svarīgi būt informētiem par faktisko situāciju valstī un iegūt šo informāciju nevis no epizodiskām ziņām vai baumām, bet sistemātiski un no objektīva informācijas avota, kas vislabāk zina patieso situāciju,” norāda Augstākās tiesas priekšsēdētājs. 

Tiesnešu tikšanās ar Satversmes aizsardzības biroja speciālistiem tiek organizētas Tieslietu akadēmijas projekta ietvaros.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties