19. Janvāris 2024 15:22
Jaunumi
Tieslietu padome apstiprina 2024. gada darba prioritātes

Piektdien, 19. janvārī, Tieslietu padome rakstveida procesā lēma par šī gada darba prioritātēm – apstiprināt koncepciju tiesu sistēmas administratīvā atbalsta funkciju pārejai no izpildvaras uz tiesu varu, izvērtēt veikto tiesu sistēmas reformu rezultātus, kā arī pārskatīt tiesu sistēmas atbalsta personāla amata standartu un atalgojuma sistēmas attīstības iespējas.

Tieslietu padomes lēma arī par Tieslietu padomes Tiesu efektivitātes stiprināšanas darba grupas sastāvu, nosakot, ka Tiesu efektivitātes stiprināšanas darba grupā turpmāk darbosies Tieslietu padomes locekļi – Vidzemes rajona tiesas priekšsēdētāja Līga Ašitoka, Zemgales apgabaltiesas priekšsēdētājs Juris Siliņš, ģenerālprokurors Juris Stukāns, Latvijas Zvērinātu advokātu padomes priekšsēdētājs Jānis Rozenbergs, Latvijas Zvērinātu notāru padomes priekšsēdētājs Aigars Kaupe, Latvijas Zvērinātu tiesu izpildītāju padomes priekšsēdētāja Iveta Kruka un Tieslietu ministrijas valsts sekretāra vietniece tiesu jautājumos Inita Ilgaža. Tieslietu padome uzdeva darba grupai līdz 2024. gada 7. februārim iesniegt Tieslietu padomei veicamo uzdevumu laika izpildes plānu, kā arī sagatavot izvērtējumus par tiesu sistēmā īstenotajām reformām.

Tieslietu padomes lēma veidot arī divas jaunas darba grupas – Tiesnešu specializācijas darba grupu un Termiņu pārvaldības darba grupu.

Tiesnešu specializācijas darba grupa izveidota ar mērķi izvērtēt tiesnešu specializācijas pamatprincipus, tostarp zemesgrāmatu lietu pārvaldības funkciju īstenošanai, kā arī tiesnešu specializācijas stiprināšanai. Tiesnešu specializācijas darba grupā darbosies Tieslietu padomes locekle, Rīgas apgabaltiesas tiesnese Ilze Celmiņa un Tieslietu padomes locekle, Rīgas pilsētas tiesas tiesnese Baiba Ozoliņa, kā arī Tieslietu ministrijas valsts sekretāra vietniece tiesu jautājumos Inita Ilgaža.

Savukārt Termiņu pārvaldības darba grupa izveidota ar mērķi pastāvīgi uzraudzīt un izvērtēt lietu izskatīšanas termiņus un tiesu sistēmas resursu pietiekamību saprātīgu tiesvedības termiņu nodrošināšanai. Termiņu pārvaldības darba grupā darbosies Tieslietu padomes loceklis, Kurzemes rajona tiesas priekšsēdētājs Madars Plepis, Tieslietu padomes loceklis, Latvijas Zvērinātu advokātu padomes priekšsēdētājs Agris Kaupe, Tieslietu padomes loceklis, Latvijas Zvērinātu advokātu padomes priekšsēdētājs Jānis Rozenbergs un Tieslietu padomes loceklis, ģenerālprokurors Juris Stukāns, kā arī Tiesu administrācijas direktors Andris Munda.

Tiesnešu specializācijas darba grupai un Termiņu pārvaldības darba grupai līdz 2024. gada 7. februārim Tieslietu padomei jāiesniedz noteikto uzdevumu izpildes plāns.

Tieslietu padome lēma veikt grozījumus Rajona (pilsētas) tiesas un apgabaltiesas priekšsēdētāja, priekšsēdētāja vietnieka un tiesu nama priekšsēdētāja izvirzīšanas un iecelšanas kārtībā, nosakot, ka turpmāk, pretendējot uz tiesas priekšsēdētāja, tiesas priekšsēdētāja vietnieka un tiesu nama priekšsēdētāja amatu, tiks veikts kandidāta psiholoģiskais novērtējumus. Psiholoģiskajā novērtēšanā tiks vērtēta kandidāta personības atbilstība saskaņā ar Tiesu priekšsēdētāju atlases komisijas norādītājiem kritērijiem. Kandidāta psiholoģisko novērtēšanu veikts pieaicināts speciālists.

Papildu informācija:

Tieslietu padomes 2024. gada darba prioritātes un darba grupu uzdevumi ir vērsti uz Tieslietu padomes darbības stratēģijas 2021.–2025. gada noteikto mērķu sasniegšanu. Tieslietu padomes 2021.–2025. gada darbības stratēģija pieejama šeit.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties