22. Janvāris 2024 15:25
Jaunumi
Zemgales rajona tiesa atzīst par vainīgu personu, kura vairākkārt nepildīja nolēmumu par aizsardzību pret vardarbību

2024. gada 18. janvārī Zemgales rajona tiesa Dobelē atklātā tiesas sēdē pasludināja saīsināto spriedumu krimināllietā, kurā persona apsūdzēta par ļaunprātīgu nolēmuma par aizsardzību pret vardarbību nepildīšanu un vieglu miesas bojājumu nodarīšanu laulātajai.

Tiesa nosprieda apsūdzēto atzīt par vainīgu abu noziegumu izdarīšanā un sodīt ar brīvības atņemšanu uz 1 gadu un 6 mēnešiem. Apsūdzētajam grozīts drošības līdzeklis uz apcietinājumu, un persona apcietināta tiesas zālē.

Zita Studente, Zemgales rajona tiesas tiesnese: “Pagaidu aizsardzības pret vardarbību mērķis ir nodrošināt, lai no vardarbības cietusī persona nekavējoties saņemtu aizsardzību un justos aizsargāta no jebkāda veida vardarbības. Apsūdzētā persona nodarīja vieglus miesas bojājumus laulātajai un neilgi pēc tam, kad tika piemēroti pagaidu aizsardzības pret vardarbību līdzekļi, ļaunprātīgi tos pārkāpa.”

Zemgales rajona tiesas Dobelē spriedums nav stājies spēkā. Lietas dalībnieki 10 dienu laikā no saīsinātā sprieduma pasludināšanas dienas var rakstveidā iesniegt tiesai lūgumu par pilna sprieduma sagatavošanu. Ja lietā tiek sagatavots pilns spriedums, to var pārsūdzēt apelācijas kārtībā. 

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties