25. Janvāris 2024 14:51
Jaunumi
Apmierinot prokurores prasību, darbību izbeidz biedrība “Latvijas Strādnieku fronte”

Ar Rīgas apgabaltiesas 2024. gada 22. janvāra spriedumu apmierināta Ģenerālprokuratūras Personu un valsts tiesību aizsardzības koordinācijas nodaļas prokurores prasība par biedrības “Latvijas Strādnieku fronte” darbības izbeigšanu.

Prasība celta, pamatojoties uz Biedrību un nodibinājumu likuma 10. panta 1.1  daļu, ņemot vērā Valsts drošības dienesta atzinumu un citas iegūtās ziņas par minētās biedrības vēršanos pret Latvijas Republikas valsts iekārtu un demokrātiskām vērtībām, kā arī komunistiskās ideoloģijas slavināšanu.

Apmierinot prokurores celto prasību, tiesa atzina, ka biedrības darbība un tās paustais viedoklis informatīvajā telpā ir pretrunā ar Satversmi un citiem likumiem, kā arī biedrība pārkāpj Biedrību un nodibinājumu likuma noteiktos aizliegumus – vēršas pret Latvijas Republikas neatkarību, izplata priekšlikumus par Latvijas valsts iekārtas vardarbīgu grozīšanu, sludina klaju komunisma ideoloģiju, veic darbības, kas vērstas uz nesaticības izraisīšanu, tādējādi apdraudot valsts un sabiedrības drošību. Tāpat tiesa par draudu valsts drošībai atzina arī Latvijas vēstures nepareizu interpretāciju, kas var šķelt sabiedrību, kā arī to, ka biedrība savu mērķu sasniegšanai izmanto nedemokrātiskus un antikonstitucionālus līdzekļus. Iepriekš minētais bija viens no argumentiem, kāpēc biedrības darbība un tās paustais viedoklis informatīvajā telpā ir pretrunā ar Satversmi un citiem likumiem.

Tiesa, apmierinot prokurores prasību, norādīja – tā kā biedrība rada draudus valsts demokrātiskajai iekārtai, tad konkrētajā gadījumā labums, izbeidzot biedrības darbību, ir ievērojami lielāks, jo sabiedrību vairs nesasniegs tāda informācija, kas apdraud gan Latvijas, gan arī Eiropas Savienības drošību kopumā.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties