31. Janvāris 2024 12:05
Jaunumi
Juridiskā komisija atbalsta Mārtiņa Mita kandidatūru Satversmes tiesas tiesneša amatam

Saeimas Juridiskā komisija trešdien, 31. janvārī, lēma virzīt izskatīšanai Saeimā lēmuma projektu par Mārtiņa Mita apstiprināšanu par Satversmes tiesas tiesnesi.

M.Mitam ir tiesību zinātņu doktora grāds ar specializāciju starptautiskajās publiskajās tiesībās. Tas iegūts Lundas Universitātē, Zviedrijā. M. Mits no 2008. līdz 2015. gadam bijis Rīgas Juridiskās augstskolas prorektors. Kopš 2015. gada viņš ir Eiropas Cilvēktiesību tiesas tiesnesis.

Jauns tiesnesis ir jāapstiprina, jo Satversmes tiesas tiesnesim Gunāram Kusiņam amata pilnvaru termiņš beigsies 19. februārī. M. Mita kandidatūru amatam ir izvirzījuši desmit Saeimas deputāti.

Satversmes tiesā ir septiņi tiesneši, un saskaņā ar Satversmes tiesas likumu tiesnešus amatā apstiprina Saeima. Trīs Satversmes tiesas tiesnešus apstiprina pēc ne mazāk kā desmit Saeimas deputātu priekšlikuma, divus – pēc Ministru kabineta priekšlikuma un vēl divus – pēc Augstākās tiesas plēnuma priekšlikuma. Satversmes tiesas tiesneša pilnvaru termiņš ir desmit gadi.

Plānots, ka komisija aicinās parlamentu lēmuma projektu skatīt 15. februāra Saeimas sēdē.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties