1. Februāris 2024 15:06
Jaunumi
Jaunajā Rīgas pilsētas tiesas arhīvā glabāsies teju miljons lietu
Foto no Latvijas Tiesu Portāla tiesas.lv

Šodien, 2024. gada 1. februārī, Rīgas pilsētas tiesā atklāja jauno arhīva ēku. Rīgas pilsētas tiesas arhīvos glabājas 809 000 lietu. Līdz šim tās atradās piecās tiesas ēkās – Abrenes, Jēzusbaznīcas, Daugavgrīvas, Mazās Nometņu un Lomonosova ielās.

Arhīva lielais apjoma krājums radīja tiesas arhivāru pārslodzi un lietu glabāšanas telpu pārpildījumu, līdz ar to aktuāls bija jautājums par tiesas arhīva darba optimizēšanu.

Jauno, centralizēto arhīva telpu, kas atrodas Rīgas pilsētas tiesā Abrenes ielā, ierīkošana sākās pagājušā gada pavasarī. Lai nodrošinātu arhīvam atbilstošas funkcijas un veiktu esošās ēkas estētiskā stāvokļa uzlabojumus, ēka tika renovēta – ierīkoti mūsdienīgi darba kabineti un pielāgotas citas energoefektīvas telpas dokumentu glabāšanai. 

Arhīvā strādās seši tiesas arhīva darbinieki, kuri organizēs visu piecu Rīgas pilsētas tiesas ēku lietu uzskaiti un uzglabāšanu līdz attiecīgajos normatīvajos aktos noteiktajiem termiņiem, aprakstīs lietas kartītēs, nodarbosies ar lietu nodošanu Valsts Nacionālajam arhīvam, kā arī materiālu nodošanu iznīcināšanai. Ar šādu optimizāciju tiek pārdalītas arhivāru funkcijas un atslogots viņu darbs. 

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties