5. Februāris 2024 15:45
Jaunumi
Augstākās tiesas priekšsēdētājs izvērtēs tiesas lēmuma pieņemšanas apstākļus, atceļot aizliegumu tuvoties cietušajai personai

Augstākās tiesas priekšsēdētājs Aigars Strupišs izvērtēs Zemgales rajona tiesas lēmuma pieņemšanas apstākļus, atceļot aizliegumu tuvoties cietušajai personai.

"Likumā noteiktā kārtībā izvērtēšu, vai lēmuma pieņemšana notikusi atbilstoši likumam un juridiskajai metodei, izvērtējot visus lietā esošos apstākļus un tiesnesim pieejamās ziņas," norāda Augstākās tiesas priekšsēdētājs Aigars Strupišs.

Par veikto apstākļu pārbaudes rezultātiem plašsaziņas līdzekļi tiks informēti atsevišķi.

Piektdien arī mediji informēja par lietu, kurā Zemgales rajona tiesa atcēla tuvošanās aizliegumu cietušajai. Mediji informē, ka pagājušajā gadā policija aizturēja personu par seksuāla rakstura noziegumiem pret sievieti, tiesa piemēroja apcietinājumu, kas vēlāk tika pagarināts. Vēlāk vīrietis tika izlaists brīvībā un pārkāpa aizliegumu sazināties ar cietušo, policija lūdza vīrietim atkal piemērot apcietinājumu.

Papildu informācija

  • Atbilstoši likumam Augstākās tiesas priekšsēdētājs ir tiesīgs ierosināt disciplinārlietu pret tiesnesi, ja konstatēta rupja nolaidība vai tīšs likuma pārkāpums lietas izskatīšanā, vai nosūtīt tiesnesi uz kvalifikācijas ārpuskārtas izvērtēšanu, ja konstatēts, ka tiesnesim nav pietiekamas profesionālās zināšanas.

  • Jau ziņots, ka Tieslietu padomes darba grupa veica izvērtējumu tiesu darbam un starpinstitucionālai sadarbībai lietās, kas saistītas ar vardarbību ģimenē un draudiem personas dzīvībai vai veselībai. Darba grupa sniedza ieteikumus un aicināja nekavējoties novērst konstatētās problēmas vardarbībā cietušās personas aizsardzības nodrošināšanā un vardarbīgo personu sodīšanā. Ziņojumā norādīts uz starpinstitucionālās sadarbības un informācijas aprites trūkumiem, un tajā atrodami arī vairāki metodiskie ieteikumi tiesnešiem, izskatot šīs kategorijas lietas. Ar ziņojumu iespējams iepazīties šeit.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties