8. Februāris 2024 10:30
Jaunumi
Sagatavots tiesu prakses apkopojums finanšu tirgus uzraudzības lietās

Ņemot vērā finanšu un kapitāla tirgus sektora uzraudzības nozīmi finanšu sistēmas stabilitātē un ekonomikas attīstībā, Augstākā tiesa ir sagatavojusi tiesu prakses apkopojumu ar atziņām no pēdējo piecu gadu laikā pieņemtajiem Senāta nolēmumiem lietās, kas saistītas ar finanšu tirgus uzraudzību.

Apkopojumā sistematizētas Senāta Administratīvo lietu departamenta un Civillietu departamenta atziņas no nolēmumiem, kas pieņemti no 2019. gada līdz 2023 gadam.

Šis apkopojums ir turpinājums 2019. gadā publicētajam tiesu prakses apkopojumam „Tiesu prakses apkopojums Finanšu un kapitāla tirgus komisijas lietās 2006–2018”. Taču šim apkopojumam ir izvēlēta Senāta atziņu apkopojumiem ierastāka struktūra, proti, tas ir veidots galvenokārt kā tiesību aktu komentāri, kur komentāru vietā ir Senāta atziņas. Atsevišķi izdalīts arī Senāta nolēmumos analizētais Eiropas Savienības tiesību regulējums.

Lietotāju ērtībai izmantoto nolēmumu saraksts ir papildināts ar hipersaitēm uz tiem tiesu nolēmumiem, kuri ir publicēti internetā.

Jāņem vērā, ka 2023. gada 1. janvārī finanšu tirgus uzraudzībā mainījās atbildīgās institūcijas un Finanšu un kapitāla tirgus komisija beidza pastāvēt kā atsevišķa iestāde un tika integrēta Latvijas Bankas struktūrā. Šī apkopojuma kontekstā ir jāņem vērā, ka atziņās ir lietots jēdziens „Komisija”, tomēr, ievērojot nodoto funkciju apjomu, atziņas var tikt attiecinātas arī uz Latvijas Banku.

Tiesu prakses apkopojumu sagatavoja Judikatūras un zinātniski analītiskā nodaļa sadarbībā ar Senāta Administratīvo lietu departamentu.

Apkopojums “Tiesu prakse finanšu tirgus uzraudzības lietās. Senāta judikatūras atziņas 2019.gads – 2023.gads” pieejams Augstākās tiesas mājaslapā sadaļā Tiesu prakse/ Tiesu prakses apkopojumi/ Administratīvās tiesības

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties