9. Februāris 2024 13:13
Jaunumi
Prokuratūra: KNAB lēmums nesākt kriminālprocesu par Rīgas domes kādreizējo Satiksmes departamentu ir likumīgs un pamatots

Prokuratūrā noslēgusies pārbaude par Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) 2023. gada 29. decembra lēmumu atteikt uzsākt kriminālprocesu par iespējamiem pārkāpumiem Rīgas domes Satiksmes departamenta (RDSD) darbībā, veicot asfaltbetona seguma remonta darbus.

Veicot pārbaudi par KNAB pieņemtā lēmuma likumību, iesaistīto personu darbībās nekonstatējot noziedzīgu nodarījumu sastāvus, tika konstatēts, ka tas ir pieņemts likumīgs un pamatots. Pārbaudes veikšanas gaitā tika iesaistīti vairāku prokuratūras struktūrvienību, tostarp Rīgas tiesas apgabala prokuratūras un Ģenerālprokuratūras prokurori.

Materiāls par atteikšanos uzsākt kriminālprocesu Noziedzīgu nodarījumu valsts institūciju dienestā izmeklēšanas prokuratūrā tika saņemts plānotas pārbaudes ietvaros par KNAB pieņemtajiem lēmumiem par atteikšanos uzsākt kriminālprocesu. Šādas pārbaudes tiek veiktas arī par citu izmeklēšanas iestāžu pieņemtajiem lēmumiem par atteikšanos uzsākt kriminālprocesu.

Lūgumu pārvērtēt konkrēto lēmumu prokuratūra saņēma arī no Sabiedrības par atklātību "Delna" un viena individuāla Rīgas domes deputāta.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties