12. Februāris 2024 13:36
Jaunumi
Vīrietim par smagu miesas bojājumu nodarīšanu sievietei – brīvības atņemšana uz četriem gadiem

2024. gada 6. februārī Latgales rajona tiesa, izskatot krimināllietu, kurā pie kriminālatbildības saukts vīrietis par tīšu smagu miesas bojājumu nodarīšanu savai draudzenei, ar kuru viņam bija pastāvīgas intīmās attiecības, pasludināja saīsināto spriedumu, ar kuru atzina apsūdzēto par vainīgu minētā noziedzīgā nodarījuma izdarīšanā un piesprieda viņam reālu brīvības atņemšanu uz četriem gadiem un probācijas uzraudzību uz diviem gadiem.

Saskaņā ar apsūdzību vīrietis 2021. gada 24. decembra naktī, atrodoties alkohola ietekmē un dusmu vadīts pret savu draudzeni, ar kuru viņam bija pastāvīgas intīmās attiecības, sāka tīši sist viņai ar dūrēm un spert ar kājām pa dažādām ķermeņa daļām. Lai vēl vairāk pazemotu cietušo, apsūdzētais miesas bojājumu nodarīšanas brīdī arī urinēja virs sievietes ķermeņa.    

Apsūdzētā vīrieša tīši nodarīto traumu rezultātā cietušajai radās krūšu kurvja izteikta deformācija ar plaušu ventilācijas traucējumiem ar gaisa uzrāšanos labajā pleiras dobumā un zemādā krūšu kurvja labajā pusē, kas pēc sava rakstura kopumā ar pārējiem miesas bojājumiem (ribu lūzumi, augšžokļa kaula lūzums, galvas sasitums, pirkstu lūzumi u.c.) pieskaitāmi pie smagiem miesas bojājumiem, kas bīstami dzīvībai.

Apsūdzētajam piespriesto soda veidu un mēru tiesas debatēs lūdza piemērot arī valsts apsūdzības uzturētājs – Dienvidlatgales prokuratūras prokurore –, tāpēc ar tiesas piespriesto sodu prokurore ir apmierināta un neplāno lūgt tiesu sagatavot pilnu spriedumu.

Savukārt pārējās procesā iesaistītās personas desmit dienu laikā no saīsinātā sprieduma pasludināšanas dienas var rakstveidā iesniegt tiesai lūgumu par pilna sprieduma sagatavošanu. Ja šāds lūgums tiek iesniegts, tiesa sagatavo pilnu spriedumu, kuru var pārsūdzēt desmit dienu laikā no tā pieejamības dienas.

Prokuratūra norāda, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr viņas vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek konstatēta Kriminālprocesa likumā noteiktajā kārtībā.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties